I 2014 tok Støren Sportsskytterklubb over Folkets hus i Veta på Støren. Huset ble satt opp i 1930 og har tidligere vært eid av Støren Arbeiderforening.

Nå viser det seg at alt ikke er som det skal være i det tradisjonelle forsamlingslokalet. Etter å ha opplevd flere uforklarlige hendelser i huset, så skytterklubben ingen annen mulighet enn å kontakte TVNorge-serien «Åndenes makt».

– Det har vært litt småtterier hele tiden, uten at vi har tenkt så mye over det. Nå følte vi et behov for å få hjelp, sier leder Arild Inge Wollan i Støren Sportsskytterklubb til Trønderbladet.

– Ble advart da vi kjøpte huset

Skytterklubben har de senere årene lagt ned mye arbeid i å bygge om lokalene til fordel for skytebaner og konferanserom. Bygningen har tidligere huset politiske møter, bingo og andre arrangementer. Under andre verdenskrig var det tyskerne som holdt til i huset.

– Da vi kjøpte huset ble vi advart mot at det var litt uroligheter i huset. Men det vi brydde vi oss ikke noe om, for etter at det gamle klubbhuset vårt brant ned, måtte vi bare skaffe nye lokaler, forteller han.

Det er ikke bare medlemmene i skytterklubben som har følt ubehag i huset. I tillegg til å bli brukt til konfirmasjoner og andre store merkedager, leies lokalene ut til korpsene på Støren og Mental helse ungdom Midtre Gauldal. Ifølge Wollan har også de opplevd merkelige ting innenfor veggene.

TILKALTE HJELP: Her er leder Arild Inge Wollan i Støren Sportsskytterklubb på plass i skytterhuset i forbindelse med åpningen av de nyoppussede lokalene i 2015. Foto: Elling Finnanger Snøfugl

Sendes på TV til høsten

På grunn av restriksjoner fra TVNorge kan ikke Wollan fortelle så mye mer om hva de har opplevd i skytterhuset, men han syntes det var spennende å ha besøk av en stor TV-produksjon.

– Jeg har vært foran et filmkamera tidligere, så det var ikke så skremmende. Men det var overraskende mye arbeid å lage noen få minutter med TV, sier Wollan og ler.

Hovedopptaket til episoden, som sendes på TVNorge til høsten, ble gjort i slutten av januar. 13. og 14. mars var filmteamet tilbake på Støren for å gjøre de siste opptakene og finne ut hvordan det hadde gått etter at de var der første gangen.

– Et hus med mye historikk

Produsent Odd Syse i Viewmasters, som lager den populære serien for TVNorge, forteller at det er første gangen de spiller inn en episode på Støren. I 2012 hadde bensinstasjonen i Ålen i nabokommunen Holtålen besøk av Åndenes makt.

– Det er alltid morsomt å besøke nye steder. Det var også første gangen vi var i et skytterhus. Bygningen har mye historikk, så det var spennende å være der, sier Syse til Trønderbladet.

Med seg til skytterhuset på Støren hadde produsentene programleder Tom Strømnæs og klarsynte Michael Winger. Til alle de som ikke tror på åndelige fenomener, har han følgende å si:

– De aller fleste som kontakter oss gjør det ikke for å komme på TV, men fordi de har et problem og trenger hjelp av oss. Den klarsynte kan balansere energien på stedet, slik at det blir bedre å være der, forteller Syse.