Gimse ungdomsskole fikk overrakt Bibliotekprisen 2017 for sin satsing på skolebiblioteket, som de har bygget opp etter flere år uten drift.

GAVE OG KLEM: Kristin Lerli (i gult) har overrakt gratulasjonsgaven fra Melhus bibliotek til Gimse ungdomsskole, og lærer Elin Høiem Ølmheim tar imot.

Bibliotekprisen er en anerkjennelse for fremragende bibliotekinnsats, og ble delt ut av Norsk Bibliotekforening Sør-Trøndelag.

PRISEN: Prisen består av et diplom og en skulptur av kunstner Steinar Garberg.

Det var Hildegunn Hestnes (i juryen og leder på Fylkesbiblioteket Trøndelag) som overleverte prisen på skolen. Hun holdt også tale, og elever bidro med nydelig fiolinspill og diktopplesning.

BOKHYLLER: Bokhyller i skolebiblioteket på Gimse U.

- Vi hadde en kjempefin feiring, forteller er barne- og ungdomsbibliotekar i Skaun, Ann Helen Bergsland Mørk som har sendt oss bildene. Hun har selv sittet i juryen.

ANSVARLIGE: Ansvarlige for skolebiblioteket er Janne Smørdal Bleke (t. v.) og Elin Høiem Ølmheim. Foto: John Lerli

Lærerne Janne Smørdal Bleke og Elin Høiem Ølmheim som har vært ildsjeler i prosjektet om å gjenoppbygge skolebiblioteket, fortalte om prosessen.

KAFEOMÅDE: Kafeområdet i skolebiblioteket på Gimse ungdomsskole.

Melhus bibliotek gratulerte Gimse ungdomsskole med prisen og gav skolen to plasser på IBBYs bokpresentasjon til høsten. International Board on Books for Young People, legger fram årets beste barne- og ungdomsbøker, forteller Ann Helen Bergsland Mørk.

KAKE: Overrekkelsen ble også feiret med kake.