La litt av jula vare helt til påske

Ribbet for julesmak

Svineribbe er og bør være helårsmat. Sammen med chili og nybakt brød blir det uslåelig kosemat.

IKKE EN SURKÅLBIT I SIKTE: Ribbe er så mye mer enn julemat. Stek den med en sterk chiliglaze, og husk å servere søte eplebiter til, som en motgift mot chilistinget på tungen.  

Kultur

Jeg har ribbe igjen i fryseren. Faktisk ganske mye ribbe, og noe av den er til og med ferdigstekt. Men jeg vil heller se frem mot våren enn tilbake til jula, så ribba trenger ny drakt. En sommerlig chilidrakt. Med en enkel glaze – altså en søt og sterk marinade som skal stekes såpass hardt at den sitter fast i et tykt og klissete lag utenpå – blir ferdigstekt ribbe til og med fastfood. En brødbit, litt salat og et sviende sterkt ribbestykke tar nemlig ikke lange tiden å lage.