Bok nummer to har nå kommet fra redaktør Jan Einar Holsen, som samler det som finnes av salmer etter presten og forfatteren Anders Hovden. I ei omtale av boka skriver redaktøren:

«Då Anders Hovden - Salmar i samling vart utgjeve i 2015, trudde me at me hadde funne alle salmane hans. Dette var ikkje tilfelle. I samband med arbeidet som er i gang med å samle Anders Hovden sine verk innan forteljingar, preiker osv, fann me i Handskriftsamlinga til Nasjonal Biblioteket ei heil samling som ikkje var tatt med i dette bandet. Desse salmane er no komne med. Denne boka inneheld desse salmane og ei rekkje andre. Boka er laga på same måte som det første bandet, alfabetisk.»

Møre og Romsdal Fylkeskommune og Sparebank1 Søre Sunnmøre har gitt økonomiske bidrag til boka.

Statuen av Anders Hovden (1860-1943) i fødebyen Ørsta preger forsida av den nye salmesamlinga til Jan Einar Holsen.

Anders Hovden var født i Ørsta på Sunnmøre i 1860. Han var prest i nesten 40 år, også i Melhus, hvor han bodde med familien fra 1910 til 1920. Norsk biografisk leksikon oppgir et tall på 250 salmer som Hovden skrev. Den mest kjente er «Fagert er landet». Som salmedikter karakteriseres han mer som kunstner enn som teolog. Mange mener han fornyet den norske salmetradisjonen. Anders Hovden skrev også en rekke fortellinger og diktsamlinger, og var en kjent folketaler.

Prestegårdslåna i Melhus har en rekke verdifulle gjenstander etter Anders Hovden, blant annet dikterbenken hans og flere møbler.