Melhus speidergruppe, Kulturskolen i Melhus og Melhus bibliotek går sammen å skape en fin avslutning på dagen for de minste.

Onsdag 14. februar på ettermiddagstid blir det Go'natta-konsert på Melhus bibliotek, og målgruppen er barn under skolealder.

Bamsemottak

– Vi skal ha bamsesykehus. Om bamsen er ødelagt, kan vi sy den og vi legger på bandasje om den er skadet, forteller fire fra Melhus speidergruppe.

Fjorårets bamsesykehus ble svært populært, og ungene kom for å få bamsene undersøkt og behandlet. Tilbudet om bamsesykehus ble for øvrig lagt merke til også på sentralt hold hos Norges speiderforbund. Inne på Melhus bibliotek var det en egen avdeling der bamsene fikk stell og behandling, og suksessen blir nå gjentatt.

Svært populær var også konserten inne i biblioteket, og nå blir det altså gjentakelse av også konserten.

– Det er tredje gang vi har Go'natta-konsert, og vi håper at dette kan bli en tradisjon, sier lærer Ingunn Quenild fra Kulturskolen i Melhus.

Musikk og eventyr

Under konserten deltar elever fra kulturskolen, og det blir også høytlesing av eventyr.

– Det er artig å få til et tverrfaglig samarbeidsprosjekt. Musikken er plukket ut for å passe til målgruppa, og det blir fortellinger om tusser og troll samt godnatthistorier. Dessuten kommer Karius og Baktus på besøk. Dette skal bli en kosestund for de minste, forteller Quenild.

For alle

Bibliotekmedarbeider Kristin Lerli fra Melhus bibliotek opplyser at konserten er åpen for alle.

– Vi har tidligere sett at det har kommet mange som ellers ikke møter til arrangementer som lørdagsmatine. Go'natta-konserten blir lagt opp slik at ungene kan gå litt til og fra om det blir lenge å sitte i ro, og vi kommer til å flytte på reolene for å få mer plass. Det er også anledning til å låne bøker om en ønsker det selv om konserten er lagt til en dag vi vanligvis ikke har langåpent, sier Lerli.

Konsertantrekk

Konserten kan bli en fin avslutning på dagen, forteller Quenild og Lerli. Og dersom ungene vil ha på pysjamas – ja, så er det helt akseptert konsertantrekk ifølge arrangørene.

HJELPERE: Trenger kosedyret et hjelpende hånd, står Melhus speidergruppe klar til å hjelpe. Gruppa består av Nadia Eggen, Robin Trøan, Stine Berdal og Irja Stabell. Foto: Gunn Heidi Nakrem