Den årlige skriftserien ved prestegårdslåna på Melhus har vært «ute på bygda» for å hente stoff. Mer enn halvparten av boka er viet historien til Halvor Midttømme og hans etterkommere som drev butikk på Hovin. Ivar Skjærvold har skrevet, sammen med en mengde bilder. Nylig ble det gamle bakerovnen i kjelleren på butikken restaurert, noe som også er omtalt i boka.

I dag er eierskap og virksomhet ved gammelbutikken på Hovin knyttet til Stiftelsen Gamle Hovin. Kristine Kaasa Moe har gitt faglig bistand til Gamle Hovin, både rundt omorganiseringa til stiftelse, og ved restaureringsprosjekter. Kristine er styreleder i Stiftelsen Prestegårdslåna, og etter ei tid som styremedlem i Gamle Hovin, ble hun nylig valgt til leder der også.

I forordet til boka skriver Kristine Kaasa Moe at historie- og kulturformidling er svært viktig, og derfor har det vært ønskelig å omtale Gamle Hovin i den siste boka i skriftserien. Også andre bygninger som er satt i stand i Trøndelag er omtalt i boka.

25 sider omtaler virksomheten ved prestegårdslåna i Melhus. De har et allsidig program for barnehager, skoleelever og eldre. Her holdes faste møteserier, konserter og foredrag. I boka er det bilder fra hesjing og annet dugnadsarbeid, sommerfest og gjenstander og interiør som finnes i låna.

Redaksjonen for boka har bestått av Nils Petter Svendsen Aune, Kristine Kaasa Moe og Siri Nordhus.

Kristine Kaasa Moe er styreleder for Stiftelsen Gamle Hovin, og ble nylig gjenvalgt som leder for Stiftelsen Prestegårdslåna i Melhus. Foto: John Lerli