Viser fram gamle, glemte teknikker

Marit vil snakke om de eldste måtene å lage garn på, med håndtein og rokk.

TAR OPP TRÅDEN: Her er Marit Veflingstad Rød i sving på ei utstilling på Hovin for noen år siden. Vinylplata har fått en annen oppgave, og er blitt til håndtein under Marits hender. Linda og Magnus Kjelstad samt Marit Gylland synes det er spennende å se at ulla blir til en tråd.   Foto: Gunn Heidi Nakrem

Kultur

På formiddagstreffet i Melhus bedehus torsdag denne uka skal Marit Veflingstad Rød og Per Johan Johansen ta for seg temaet «Gamle, glømte håndarbeidsteknikker».

Johansen vil snakke om trearbeid og vise fram ting han har laget. Johansen er født og oppvokst i Melhus.

Advent ble sparket igang på Melhus lørdag

Det var julemesser mange steder lørdag. På Melhus lå det to nesten vegg i vegg.


Marit Veflingstad Rød kommer fra Hvitsten i Vestby kommune, og flyttet til Melhus i 1966. Hun har bosatt seg i rokkmakervegen på Hovin, noe som passer bra for en dame som har interesse for å spinne garn.

Hun vil snakke om de eldste måtene å lage garn på, med håndtein og rokk. Vi vil også få høre om teknikken nålbinding. Kirsten Pernille Øie skal holde andakten. Det blir allsang, loddtrekning og det serveres formiddagsmat og kaffe. Alle er hjertelig velkommen, forteller arrangørene.


Hva kan dette være?

Støresbygg ønsker hjelp fra Trønderbladets lesere – kan dette være gamle syredskaper?