Jula synger på siste verset

20. dag jul jages den ut.

Arkivfoto fra juletrefest på Melhus bedehus.  Foto: John Lerli

Kultur

Jula avsluttes offisielt på 20. dag jul, og det er lørdag 13. januar. Nedre Melhus Sanitetsforening arrangerer da den tradisjonelle juletrefesten på Melhus bedehus. Det blir kåseri og pensjonistkoret synger. Kanskje blir det også et siste gjensyn med nissen, ifølge annonsen.

Av andre arrangement skjer det lite i helga, ifølge kunngjøringer i Trønderbladet. Det blir ei helg i sportens tegn, med lokale utøvere både i ski-NM på Gåsbu, NM på skøyter på Jevnaker og verdenscup langrenn i Dresden i Tyskland.


– Lenge siden et skøyteløp har betydd så mye

Under EM gikk Camilla Lund sesongbeste på 1500- og 3000 meter. Mulighetene for å komme til OL er likevel små ifølge henne selv.

 

Fredrik Riseth går sitt første verdenscuprenn på internasjonal kvote

Reiser til Dresden med Klæbo

Gode nyheter for 22-åringen fra Melhus som kjemper om en plass til OL.

 

Ellers er det fine forhold for skigåing i hele Gauldalen. Soknahytta planlegger sesongåpning på søndag. Vassfjellhytta i Melhus åpner først i midten av februar. Skøytebanen ved GSK på Støren ble vatnet og klar til bruk denne uka.

Ellers går kinoene på Melhus og Støren som vanlig, men flere spennende filmer.

Jenny Enodd om å få gå IBU-cup

– Dette har vært mitt største mål i år

Den 22 år gamle skiskytteren skal bruke rennene i Tyskland til å lære.