– Det var ganske overraskende at jeg ble vinneren. Stipendet er en oppmuntring på at jeg kan danse, sier Hjort.

Vil satse videre

19-åringen er elev på danselinja på Trøndertun folkehøgskole i Melhus, og hun planlegger å studere dans når hun er ferdig med folkehøgskoleåret.

– Jeg har bestemt meg for å studere dans videre, men jeg vet ikke hvilken skole jeg vil gå på. Det er så mange muligheter, forteller Caroline som er fra Egersund.

I forkant av konkurransen hadde hun øvd mye. Juryen besto av dansepedagoger og musikerne Tore Johansen, Ivar Gafseth og Erling Mylius. De tre sistnevnte er kjent fra bandet Difference som ifølge Tore Johansen som har gjort øysanding av seg, har dype røtter i Melhus. Dessuten er de ikke minst kjent fra The Julekalender.

– Jeg hadde hørt om The Julekalender. Det var gøy å møte dem personlig, sier Caroline.

Auksjonspenger

Opphavet til stipendet er inntektene fra en auksjon på malerier søskenparet Oda og Oscar Reitan laget på bestilling fra Difference.

– Da maleriene ble auksjonert bort, kom det inn 75.000 kroner. Vi bestemte at pengene skulle gå til et ungt talent, og vi valgte å ha audition på Trøndertun fordi det er en skole med linjer for musikk og dans. Skolen har et meget høyt nivå, og det så vi også under auditionen, sier Tore Johansen.

Johansen forteller at 62 meldte seg til auditionen, og at 12 ble valgt ut til en finale. Torsdag i forrige uke ble finalen holdt, og 19-årige Caroline Hjort gikk seirende ut av den.

- Høyt nivå

– Vi fikk hjelp av to dansepedagoger, og så har Ivar Gafseth erfaring med auditioner fra teateret. Nivået under finalen var vanvittig høyt, og det var ikke en enkel oppgave å velge ut vinneren av stipendet. Vi ønsket å gi stipendet til en utøver i stedet for å spre det på alle som kom til finalen. Det er med stolthet og glede at vi overrakte stipendet til Caroline Hjort, sier Johansen.

Johansen håper at det er mulig å få til et årlig stipend. Men det tror han ikke blir i regi av Difference ettersom han har varslet at han vil tre tilbake når det gjelder det bandet.

– Det er nok jubileer, og vi har holdt på i 51 år. Alt til sin tid, og jeg vil finne på noe annet på gammeldagan. Difference tar for mye tid, sier Johansen som er aktiv på flere områder og deriblant i politikken.

I stedet håper han at næringslivet vil bistå med sponsorstøtte slik at stipendutdeling blir en årviss foreteelse.

Under finalen spilte Difference for publikummet som hadde møtt opp. Trøndertun har nylig bygd en konsertsal med scene og god plass til publikum.