Horgbyggen kommer ut for 17. året, og i god tid før jul, noe som jo er en fordel for de som har planer om å gi bladet bort i julegave.

Redaktør er Brit Inger Granmo Aune, og i redaksjonen sitter også Roar Gylland, Ivar Skjærvold, Rolf Evjen og Bjørn Lyngen.

Kopping og polio

Roar Gylland har levert en sak under tittelen Kuriositeter, og der kan vi blant annet lese om kopping, og kinoen som ble avlyst på grunn av påvist polio-utbrudd. Asbjørg Gylland har skrevet om da Oline og Eilif Esphaug giftet seg den 11.11. 1950.

Asbjørg har snakket med Oline som er 93 år og bor på Horg sykehjem, har klinkende klar hukommelse og fortellerglede.

Andre signaturer under artiklene er Sigurd Busklein som har skrevet om torvstrøfabrikken på Finnmyra, og Ingvar Ree som blant annet tar for seg den tragiske historie om Træstøvel-Tore.

Tatere i Horg

Rolf Evjen skriver om tatere i Horg, og en av de kjente profilene er Oliver Fredriksen. Han var flink til å lage saker og ting, og i bladet kan vi se kunstferdige kjøkkenvisper.

I bladet er det også et bilde av en taterbolig, og den stod nordom Valdum bru på vestsida, forteller Per H. Gylland (78) som er styreleder i Horg bygdatun og museumslag som er ansvarlig utgiver for bladet.

Gylland husker også at det var flere familier i området og et par slike taterhus.

Overskudd?

- Det har det gjort ja, sier Per H. Gylland, på spørsmål om bladet har pleid å gi litt inntekter. Overskuddet går inn i drifta av bygdatunet.