Ideen om et show i forbindelse med Rosenborgs 100-årsjubileum kom da Arnt Egil Rånes og Harald Morten Bremseth satt inne på venterommet på Levanger kai. Et klistremerke med RBK-logoen varslet om at stort jubileum var like rundt hjørnet. Etter å ha «mainnet» seg opp, tok den kjente revy-trioen kontakt med RBK, som ga klarsignal til et jubileumsshow.

Se stor bildeserie fra jubileumsshowet

Ett navn på listen

Tidlig i prosessen fikk revygjengen satt sammen et «superlag» bestående av Roar Strand, artist Charlotte Audestad og komiker Trine Lise Olsen.

- Vi skjønte at det var smart å ha med noen navn fra Rosenborg og det var noen navn som var aktuelle. Etter å ha hørt oss litt om, så er det én Rosenborg-spiller som ingen kan si noe vondt om. Da var det Roar Strand sitt navn som stod på blokken, forteller Arnt Egil Rånes backstage til Trønderbladet.

Roars hjørne

- Han var førstevalget?

- Han var førstevalget.

- De sier det, ja, skyter Strand inn med et smil.

- Det første de sa var at jeg skulle ha et slags hjørne, «Roars hjørne». Eventuelt kalle inn noen gamle spillere til intervju, en prat bare. Sånn startet det og det sa jeg var greit, forteller han.

Så bare ballet det på seg. I løpet av showet får publikum se en syngende Roar, en nostalgisk Roar som forteller om RBK-minner, en trommespillende Roar, Roar som dobbeltgjengeren Roar Lein. For å nevne noe.

- Det ble bare mer og mer og mer. Og fortsatt blir det mer og mer, flirer RBK-legenden.

Tull og tøys

Resultatet av samarbeidet med superlaget har blitt et en skikkelig hyllest til RBK i to ganger 45 minutter med mye velkjent tull og tøys fra Kveli, Rånes og Bremseth-universet, musikk, historiske tilbakeblikk og mye, mye mer. Tidenes RBK-er Strand er sentral i showet, akkurat som han var for klubblaget i to tiår. 47-åringen liker utfordringer og takker gjerne ja hvis noen vil ha ham med på lag.

- Jeg synes det er artig å være med på ting, gjøre noe annet, sier han.

Revyveteran Bremseth er imponert over innsatsen til Strand.

- Jeg synes det er veldig bra, jeg er imponert. Jeg har holdt på med dette i 30 år, så jeg vet nogenlunde hva det handler om. Han har god sangstemme og det er ikke bare, bare å gå ut på en scene. Du har mye lærdom og ballast, både fra realityshow og annet, sier han.

- Roar er en showmann

Trine Lise Olsen sier det enkelt og greit:

- Du er jo en showman, selv om det ikke er det første man tenker på når vi ser deg. Du lyser jo opp og koser deg (på scenen), sier hun.

- Også er han en trivelig kar og det er hyggelig. Ingen divanykker, smiler hun.

Lørdag var San Siro-salen på Scandic Lerkendal omtrent fylt til randen, det vi si rundt 800 publikummere. Det ble både mye latter og noen rørende stunder med hyllestlåter til jubilanten. Fem forestillinger gjenstår av showet og i følge Olsen er det masse billetter igjen.