Det sjette året med sommerles ble avsluttet med feiring av alle unge sommerlesere, og mange barn var samlet for å være med.

Det ble konkurranse, premier, is, og besøk av Anna Folkestad som er både forfatter og illustratør.

Annas autograf var også ettertraktet, og køen for å få utskrevet egen diplom gikk gjennom hele biblioteket. Noen benyttet også muligheten til å låne bøker.

- Jeg gleder meg allerede til neste sommer, var det en glad leser som sa torsdag kveld.

I Melhus ble det registrert 535 barn på sommerles fra 1. – 7. klasse. Disse har lest 5134 bøker, opplyser bibliotekar Kristin Beate Lerli.

Sommerles

Tanken med dette er at barn som leser jevnlig i løpet av sommeren opprettholder leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Men det aller viktigste er å skape leselyst.

Suksess

8175 trønderske barn har i løpet av juni, juli og august lest til sammen 9,4 millioner boksider. 43 kommuner deltar, og nesten hvert fjerde skolebarn i målgruppen er registrert som bruker, opplyser Sør-Trøndelag fylkesbibliotek hvor man er fornøyd med resultatet:

- Dette er godt over landsgjennomsnittet, og vi er svært godt fornøyd med måten kampanjen har blitt gjennomført på ute i folkebibliotekene.

KOSTE SEG: Både barn og foreldre koste seg da Anna Folkestad tegnet og fortalte om «Besta og Bo». Privat foto Foto: Melhus bibliotek
LEDET FESTEN: Kristin Lerli ledet festen og fortalte litt hvordan sommerles hadde gått. I Melhus ble det registrert 535 barn på sommerles fra 1. – 7. klasse. Disse har lest 5134 bøker. Foto: Melhus bibliotek