– Innvendig er alt ferdig og ferdig rigget, og det eneste vi mangler ute er gesimsen og opparbeidet uteområde. Jeg er både glad og stolt over at skolen kan tilby egne band og andre musikere en skikkelig sal, sier rektor Ronald Nygård.

Musikksalen har kostet skolen åtte millioner kroner, og lærer Håvard Soknes mener skolen har fått mye for pengene. Teknologien som styrer lyden, ble presentert på Frankfurtmessa i vinter, og ifølge rektor Nygård er det første gang at lydstyringen tas i bruk Europa.

Til glede for flere

– Dette representerer en helt annen verden og divisjon. Melhus har fått en flott kultursal, forteller Nygård.

I flere år har Trøndertun folkehøgskole i Melhus hatt planer om å lage en ny musikksal, og har vært i samtaler med Melhus kommune om et samarbeid. Flertallsgruppa sa nei til et samarbeid, og Trøndertun folkehøgskole valgte da å gå videre med planene. Nå er salen en realitet, og rektor Nygård mener at Trøndertun befester stillinga som Norges rockeskole.

– Salen innvies i høst, og åpningsdatoen er ikke fastsatt ennå. Rockeskolen ble til på initiativ fra Torstein Flakne, og det er derfor naturlig å be Stage Dolls om å delta på åpninga, sier Nygård.

Trøndertun folkehøgskole har spesialisert seg på musikk og dans, og har 130 musikkelever og 30 band samt danseelever.

– Nå kan elevene få en proff scene i stedet for å stå på en scene i en gymnastikksal. Hvert år får skolen besøk av nasjonale og internasjonale band, og vi kommer også til å ha åpne konserter. Mange kjører langt for å oppleve Earl Slick og Scott Henderson som vi har hatt innom her, sier Nygård.

Prosjekterte

Klasselærer Håvard Soknes som også har spilt en viktig rolle for Per Bortens lydstudio på Ler og jobber som livetekniker, ble spurt om å prosjektere salen.

– Denne salen har potensial til å bli den beste rockesalen i fylket. Utstyret er på høyeste trinn. Skal du finne noe alternativ i nærheten, må det være Byscenen, forklarer Soknes.

Salen har plass til 400-500 personer, og i samme bygg ligger kantina som kan bespise 500. Den har etter råd fra akustiker med bakgrunn fra NTNU og studiobygger Bjørn Boge, fått skråvegg. Innenfra kan en se ut gjennom de store vinduene, mens en utenfra ikke ser inn. I kjelleren har styrkeløfteklubben styrkerom som også kan brukes av elevene og her kommer det ny garderobe og badstue.

SKRÅTT: Denne veggen er skrå for å gi salen best mulig akustikk. Rektor Ronald Nygård venter på at gesimsen skal gjøres ferdig. Uteområdet skal også få utbedring. Foto: Gunn Heidi Nakrem