– Det er første gang jeg har skrevet et teaterstykke, og det er muligheter for at det ikke blir den siste gangen, sier Nora Konstad Brevik.

Manusprosjekt

15-åringen sendte inn en prosatekst til Trøndelag teaters «Unge dramatikere», og fikk antatt teksten.

– Jeg hadde hørt om dette før og så på oppsetninga i fjor, forteller Nora.

«Unge dramatikere» er et manusprosjekt for ungdom, og er et samarbeidsprosjekt med Rita Abrahamsen og Kjernehuset.

Tidligere har Ibrahim Fazlic fra Melhus fått satt opp et teaterstykke basert på en tekst han hadde skrevet.

Urpremieren på årets utgave av ungdomsprosjektet var 22. mai, og noen lærere og 15 fra Noras klasse kom da hennes stykke ble vist fram.

På benken

Noras stykke er kalt «Benken». I beskrivelsen av stykket står det at to mennesker møtes på en benk. De snakker om det de ser rundt seg. Mira Dyrnes Askelund og Per-Theodor Paulsen spilte rollene.

– Jeg skriver ganske mye mellom linjene, og jeg ville skrive annerledes enn andre ungdommer. Det føltes litt personlig at andre skulle se hva du har tenkt på i tre måneder, sier Nora.

Ungdommene som ble tatt ut til å få tekstene sine presentert, var hos Trøndelag Teater en gang i uka for å jobbe fram et manus sammen med Rita Abrahamsen.

– På mange måter ble teksten forandret, men i ettertid synes jeg ikke det, forteller Nora.

Fikk nye venner

Tida på teatret har vært fin, synes Nora.

– Jeg er blitt kjent med fire andre som har samme interesser, og vi er blitt gode venner. Hvis andre har lyst til å skrive, er det bare å sende inn til teatret. Det kan være at en får prøve noe en har lyst til, og det er lærerikt å være med på prosjektet, beretter Nora.

Nora går i niende klasse på Gimse ungdomsskole, og har sal og scene som valgfag. Norsk og valgfaget sal og scene er favorittfagene. På fritida går hun gjerne i teater, og hun spiller fløyte i Kulturskolen i Melhus og i Melhus skolekorps. Hun skriver en del andre tekster også, og forteller at hun ikke publiserer dem noe sted.

– Når jeg er ferdig med ungdomsskolen, ønsker jeg å gå på teaterlinja på Charlottenlund videregående skole, forklarer Nora.