Lundamosbygg fikk pris for matblogg

Vidar Bergum har Norges beste nisjeblogg, publisert fra Istanbul.

Vidar Bergum ble hedret for sin matblogg.  Foto: Privat

Kultur

Konkurransen «Årets matblogger» i regi av Mathallen og VGs Godt.no ble avsluttet lørdag kveld. Da hadde en fagjury plukket ut de aller beste blant folkets tusenvis av nominerte, og Vidar Bergum fra Lundamo vant prisen for beste nisjeblogg, med sin «Et kjøkken i Istanbul».

Lundamosbyggen flyttet til Istanbul med sin samboer for et års tid siden, og blogger om mat og smaker som finnes i denne regionen av verden.

Les også: Pelsdyrnæringa i Gauldalen forsvinner

I begrunnelsen for bloggprisen står det blant annet at «Vidar Bergums blogg tar litt pusten fra deg. Den er eksotisk, visuelt god og litt annerledes. Han inviterer inn på et kjøkken vi ikke kjenner så godt, med en naturlighet og raushet som gjør at du bare har lyst til å slippe alt du har i hendene og begynne å lage tyrkisk mat og prøve ut nye kryddertyper. [..] En leken og herlig blogg.»

Selv skriver han på sin facbookside at han er ydmyk over den overraskende seieren.

–Hvem skulle tro at en liten blogg med fokus på smaker fra Tyrkia og Midtøsten skulle havne der oppe, sammen med vegetarblogger og diettblogger med store mengder følgere, og i tillegg vinne? skriver han.

Hovedprisen «Årets matblogg» var det folket som til syvende og sist bestemte. Vinneren her ble Trine Sandberg med bloggen «Trines matblogg».

I tillegg ble det delt ut priser i kategoriene årets drikkeblogg, årets foto i blogg, beste nytekning, årets bake- og søtsakerblogg og beste nykommer, som i tillegg til årets nisjeblogg ble avgjort av en jury.