Starter danseskole i Melhus

Roar Strand og kona Siri Marte vil sammen med Hanna Jakobsen Grinde gi et dansetilbud til små og store.

DANSEGLEDE: Sanne på seks år er en ivrig danser, og nå håper Roar Strand, Hanna Jakobsen Grinde og Siri Marte Hollekim-Strand at mange vil komme til den nye danseskolen.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Går alt som planlagt, starter danseskolen i august.

TAKTER: Det viser seg at Roar Strand ikke har glemt dansetrinnene fra Skal vi danse i TV 2. Her demonstrerer han noen trinn sammen med danselærer Hanna Jakobsen Grinde.   Foto: Gunn Heidi Nakrem

Kultur

Tidligere RBK-spiller Roar Strand og kona Siri Marte starter danseskolen Melhus Onstage sammen med danselærer Hanna Jakobsen Grinde så fort de finner egnede lokaler.

Les også: Dansemagi i Alives siste show

Les også: Spark til foreldre og lærere, og en god porsjon selvironi

Også fotballspillere

- Dans er bevegelsesglede og gir blant annet fin grunntrening ved å fremme viktige prestasjonsfremmende egenskaper slik som styrke, stabilitet, balanse, rom- og retningssans og rytmeforståelse, stabilitet. Som treningsform er dans også egnet for voksne. De fleste fotballspillerne jeg har arbeidet med har drevet med dans, sier Siri Marte Hollekim-Strand.

Roar Strand mener at guttene har like godt potensial for å bli gode dansere som jentene, og han tror det kan være sunt for en danseskole å ha et mikset miljø.

Danseløven

De kommende danseelever får derimot ikke danseløven Roar Strand som lærer. Strand var med i TV2s Skal vi danse, og kona Siri Marte forteller at Roar ikke er like ivrig etter å i lørdagsdansen hjemme som han var på dansegulvet i den populære fjernsynsserien.

- Jeg tror Nadya Khamitskaya var en bedre partner enn meg, sier Siri Marte lattermildt.

Ekteparet Strand ønsker å fremme et dansetilbud i Melhus nå som Alive Creative Institute pakker sammen for å flytte til Trondheim. Siri Marte forteller at de har snakket med flere andre foreldre som håper et dansetilbud vil dukke opp igjen i Melhus.

- Vi har vært veldig glad i Alive og har brukt danseskolen i alle år. Hannah på 13 år har gått der i seks år og Sanne på seks år i de to siste årene. Vi har gledet oss over å følge barnas ferdighetsutvikling og danseglede. Nå har vi lyst til å skape et tilbud slik at jentene, deres venner og alle de som vil kan få danse videre. Sanne drar allerede to ganger i uka til Trondheim for å være med på turn, og dette er tidkrevende for både barn og voksne. Videre ønsker vi å gi barn og unge i Melhus en alternativ idretts- og kulturarena, et sted der de kan møtes og dyrke bevegelsesglede sammen med hverandre. Vi håper ved å støtte Hanna i arbeidet med danseskolen, å skape et sted for bevegelsesglede og sosialt samvær, sier Siri Marte.

Daglig leder

Tanken er at ekteparet skal være passive partnere i den nye danseskolen, og at Hanna Jakobsen Grinde (26) skal drive den. Jakobsen Grinde har jobbet for Alive Creative Institute og har tatt danseutdanning i blant annet New York.

- Jeg begynner å ha relativt lang erfaring som dansepedagog, og ønsker nå å prøve for meg selv her på Melhus som er bygda mi. Melhus har et stort potensial med mange danseglade mennesker, og jeg gleder meg til å videreutvikle mine ferdigheter i det miljøet vi ønsker å skape i Melhus Onstage, forteller Jakobsen Grinde.

Hun danser sammen og er koreograf for melhusdansegruppa N-Queens som er kvalifisert til EM. Drifta av danseskolen ønsker hun å ta ved siden av psykologistudiene som hun er i gang med i Trondheim.

Planen er å tilby stilarter som moderne dans, jazz street, house, breakdance og lyrisk dans.

- Flere dyktige dansepedagoger er klare til å arbeide for Melhus Onstage, forteller Jakobsen Grinde.

Lokaler

Går alt som planlagt, starter danseskolen i august. Jakobsen Grinde blir daglig leder mens Roar Strand og Siri Marte Hollekim-Strand blir støttespillere.

- Det hadde vært gøy på sikt å kunne utvide virksomheten med et barnekor. Dette skal være en trivelig kulturarena i tillegg til Kulturskolen i Melhus og andre tilbud i Melhus, og vi har fått god oppbacking av Melhus kommune, forteller Siri Marte.

Drømmen er å finne et sted med to aktivitetssaler. Så langt har ikke de tre funnet et sted å leie, men de venter i skrivende stund på tilslag på et sted de har blinket seg ut. De vil gjerne imot tips fra folk som vet om steder som egner seg som danseskole.

- Melhus har jo også dansemiljø gjennom Trøndertun folkehøgskole, og vi håper at vårt tilbud kan bli et verdifullt tilskudd til det dansemiljøet som er i kommunen og at miljøene kan spille på hverandre, sier Hanna.

Jobber

Ekteparet er travelt opptatt med ulike næringsaktiviteter. De driver firmaet Hollekim-Strand som tilbyr fysioterapi, livsstilsveiledning, foredrag og treningsgrupper. Roar jobber også for Nordic Estate mens Siri Marte leier lokale hos Melhus fysioterapiklinkk. Siri Marte har også halv stilling ved Olympiatroppens ernæringsavdeling.