Klar for ny kveld som «popstjerner»

Sangerne i Hauka mannskor håper for all del ingen søler vann på scenen når de synger med 20-årsjubilantene i Sie Gubba i Olavhallen.

PÅ LAG Hauka mannskor og Sie Gubba i 2014. Nå samles de på nytt.  Foto: Arkiv

Kultur

De startet samarbeidet i 2014 i Soknedal, og i vinter sang de med bandet på en lokal jubileumsfest. Nå er Hauka-koret nok en gang invitert med på scenen når Sie Gubba holder storslått og stjernespekket jubileumskonsert i Olavshallen i Trondheim fredag kveld.

Les også: Mektig mannskorsang i stappfull kirke

Les også: Laget film med Sie Gubba

Under de to konsertene i Soknahallen følte korfolket seg nærmest som popstjerner.

– Vi ble i alle fall tatt imot på den måten. Vi har i alle fall ikke opplevd slikt før. Sie Gubba har noen svært dedikerte og livlige fans, sier førstebass, sekretær og talsmann Håvard Melby i Hauka mannskor.

Vil unngå «Bieber-skandale»

Han mener de nå må være forsiktige med å ta helt av foran morgendagens opptreden. Man vet jo hvordan popstjerner kan oppføre seg.

– Vi får håpe ingen søler vann på scenen under konserten, for å si det sånn. Da drar vi! sier han spøkefullt, og sikter til den famøse episoden som oppsto da Justin Bieber spilte i Oslo tidligere i høst.

Sjansen er vel likevel stor for at det ikke er mannskoret som får mest oppmerksomhet fredag kveld. Foruten Sie Gubba sjøl, skal både Chand Torsvik og Terje Tysland stå på scenen. Bandet lover i tillegg flere andre store overraskelser, blant annet en ikke navngitt «verdenskjent trønder».

– Samme humor

Hauka mannskor skal denne gang være delaktig på tre sanger. Den ene får de for seg selv - en a capella-versjon av låta «Finast jenta».

– Det er utrolig artig å stå på scenen med så flinke folk. De er gode til å lage stemning, sier Melby, som sier de har en god tone også utenfor scenen.

– Vi har vel omtrent samme humor, så det blir mye moro backstage.

Tett program

Mannskoret avsluttet nylig en tre konserter lang miniturne sammen med Rennebu mannskor, der de hadde svært godt besøkte konserter både i Soknedal, Innset og i gruva på Løkken.

De er imidlertid ikke helt ferdige før jul ennå. Førstkommende onsdag holder de den tradisjonelle førsjulskvelden i forsamlingslokalet i Hauka, før de 18. desember er blant artistene som synger jula inn i soknedalskirka. I romjula er de også aktive, blant annet gjennom sang på gamlehjemmet i Soknedal. Men først altså - Olavshallen.