Rett inn på førsteplass på VG-lista

Hans Bollandsås den andre fra Melhus

Foto: Gunn Heidi Nakrem 

New Articles

Ikke siden 1980 etter det Trønderbladet kjenner til, har en melhusbygg kommet på førsteplass på singellista til VG. Sist var det The Kids med "Forelska i lærer'n", og nå er det altså Hans Bollandsås med "Moments".

Går kjempebra

Førsteplassen Hans Bollandsås erobret, oppnådde han etter bare to dagers salg.

– Singelen går kjempebra, og den gikk inn på førsteplass på VG-lista etter et salg bare basert på lørdagens og søndagens salg, sier prosjektleder Leif Ribe i Sony Music.

Nettopp den egenkomponerte "Moments" ble sterkt utslagsgivende for at Hans Bollandsås fra Melhus vant TV2's X Factor sist lørdag. Låta er så sterk at den rører folk til tårer, og det gjaldt også under X Factor der både jury og sanger ble revet med. Hele 900.000 så tv-programmet, og 5000 satt i salen der TV2 gjorde tv-opptaket.

Singelen er bare sluppet digitalt med nedlasting fra steder som iTunes og Platekompaniet, mens plata skal lages etter jul. En del av seieren i X Factor var platekontrakt med Sony Music. Plateselskapet har nå tatt over ansvaret for Hans Bollandsås, og de har denne uka sendt ham ut på en miniturne i deler av landet.

Sterk respons

– Det er en veldig sterk respons på låta, og det er absolutt et sjeldent tilfelle hos oss, sier Ribe.

– Ble dere overrasket over at Hans Bollandsås vant og ikke den andre finalisten Atle Pettersen som holdt et forrykende sceneshow?

– Vi ble ikke nødvendigvis overrasket over at Hans vant. Han var en av de sterkeste finalistene, men ikke den typiske vinneren av slike programmer, sier Ribe.

Mens tippeselskapene bommet totalt, vant Bollandsås folks hjerter og dermed flest stemmer.

Melhus kommune har en rekke bandnavn på "samvittigheten", men det er altså bare The Kids etter det Trønderbladet kjenner til, som har kommet på førsteplass på VG's singelliste. I 1980 lå The Kids sju uker på førsteplass. I 1991 hadde Stage Dolls tredjeplass på singellista i flere uker med "Live don't bother me", mens Too Far Gone lå på sjetteplass ei uke i 2009 med "Sola i ryggen". Sie Gubba lå på fjerdeplass ei uke i 2008 med "Sånn e' livet". Situasjonen er en annen når det gjelder albumtoppen, men den er ikke sammenlignbar for Hans Bollandsås' del fordi han ennå ikke har gitt ut album. Sony Music har planer om å starte arbeidet med albumet etter jul.