Sokna IL vil kjempe i toppen

Sokna må klare seg uten sentrale spillere store deler av sesongen, men trener Geir Bekken tror likevel at laget kan hevde seg i årets 3. divisjon.
New Articles

3. divisjon

Sokna-jentene innledet sesongen med å gruse Vestbyen 6-0 på bortebane fredag kveld. Angrepsessene Tove Endalsvoll og Oda Fagerbekk scoret to hver, og så bidro midtbanespillerne Marianne Reitaas og Gyda Hyttehaug med én hver. Akkurat det siste er noe Sokna har hatt fokus på oppkjøringen til sesongen.

– Jeg forventer at de (Endalsvoll og Fagerbekk) scorer en del, for vi har en offensiv spillestil. Hvor mange skal jeg ikke si. Men vi ønsker også at midtbanen skal bidra med scoringer, det er ikke bare de foran som skal score. I tillegg har vi Ellen (S Fagerbæk) som også kan score, foreløpig mangler hun bare litt ro, sier trener Ger Bekken.

Vant overraskende lett

Serieåpningen mot Vestbyen var solid på alle måter. Gjesten i grønt eide kampen fra start av og kunne med bedre uttelling nærmet seg et tosifret antall mål. Vestbyen har i løpet av vinteren byttet ut store deler av spillerstallen og spilt jevnt mot god 2. divisjonsmotstand. Sokna-treneren hadde forventet langt tøffere motstand i seriepremieren.

– Vi vinner overraskende lett. Men det aggressive presset funket bra, vi er to og tre spillere der ballen er, sier han.

Venter barn

Selv om Sokna imponerte stort i åpningskampen tror ikke Bekken det er mulig å kjempe opprykk. Andre klubber satser langt hardere enn Soknedals-klubben og i tillegg må laget greie seg uten flere nøkkelspillere store deler av sesongen.

– May Børste fikk baby i mars og Malin Anshushaug venter barn snart. Mari Fløttum ble skadet i ankelen i tilsvarende kamp (Vestbyen borte) i fjor og Mari Åsbakk har også en ankelskade, men hun er tilbake i lett trening. Vi har en liten tropp og det betyr at flere spillere må ta ansvar. Målet vårt er øvre halvdel av tabellen, som i fjor. Jeg tror ikke vi har noen sjanse til å rykke opp siden vi mangler flere spillere og det er flere vriene klubber som satser, sier Bekken, og ramser opp klubbnavn som Orkla, Nardo, Orkanger og Verdal.

Satser ungt

I skadefraværene har Sokna hentet opp flere spillere fra de yngres rekker. Det tror Bekken er en god løsning, spesielt på sikt.

- Vi har fått opp fire-fem spillere som vi har tro på. De er gode, men kan bli enda bedre, sier Bekken.

thomas.olsen@tronderbladet.no

982 60 453

New Articles