På herskapelig kaffebesøk i låna

Eldre fra institusjonene koser seg på sommerutflukt.

SERVERING: Brita Søberg serverer Olav Stavsøyen og Ingrid Blekesaune som er på besøk i prestegårdslåna. 

New Articles

En trenger ikke alltid reise så langt for å oppleve noe fint, mener Kristine Kaasa Moe. Derfor har hun i sommer invitert eldre fra institusjonene i Melhus på kaffe i låna.I løpet av sommeren har prestegårdslåna i Melhus hatt besøk av elleve grupper fra de forskjellige institusjonene i Melhus. Torsdag var Aslaug Bøe, Olav Stavsøyen, Alf Grytdal og Elsa Therese Trøan på besøk sammen med personale fra Buen sykehjem.

– Å, så hyggelig å få komme i kirkegårdslåna, utbrøt Elsa Therese Trøan etter å ha fått plass i Herrestuen.

Da hadde både hun og hver av de andre gjestene blitt ønsket velkommen ute på tunet av Kristine Kaasa Moe.– Verdighet og opplevelser

Tiltaket som har fått navnet «Kjenner du kaffelukta», er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken i Melhus kommune og prestegårdslåna. Eldre fra alle institusjonene i Melhus har i sommer fått være innom den gamle prestegårdslåna. Torsdag var den siste runden så langt.

– Her står enkeltmennesket i fokus, og fra kommunens side er målet å gi de eldre gode opplevelser. Det handler om verdighet og om å oppleve noe nytt. Vi ønsker å fylle dagen deres med opplevelser og inntrykk, blant annet gjennom at de får se gamle leker og synge gamle sanger, sier Jan Erik Landrø som er kulturkonsulent i Melhus.

Mange av de eldre har dessuten et forhold til prestene som levde i Prestegårdslåna.

– Vi får høre historier fra de eldre som de kanskje ikke selv har tenkt på på en stund. Vi ser at de som er med på dette har det veldig bra, og vi håper å få til flere runder senere, sier Landrø.Trivdes i låna

Også de fire eldre som var med på torsdagens besøk så ut til å kose seg i prestegårdslåna sammen med personalet Magnhild Hoff Johansen og Liv Helene Langørgen og sommervikarene Kristine Lund Bjørnås, Ingrid Blekesaune og Trond Einar Snekvik. Kristine Kaasa Moe fortalte om prestene i låna, og en av de besøkende kunne fortelle at hun og mannen var det siste brudeparet som prestegårdslånas siste prest Ola Røkke vigde.

New Articles