Melhus kommune slår fast at det ikke er båndtvang på turstien Melhussletta turstier har gått sammen om i Melhus sentrum.

Konsulent Ole John Sæther i Melhus kommune utarbeidet forslaget til de kommunale vedtektene som bestemmer hvor det er båndtvang, og han er sikker på at båndtvang ikke gjelder for turstien. Han har undersøkt med jurist som også mener at grunneierne ikke kan sette opp en plakat der de erklærer at det likevel er båndtvang.

- Da blir det slik at kommunen fastsetter forskrifter, og så gjør grunneierne noe annet, sier Sæther.

Må søke

Skal det være båndtvang på turstien, mener Sæther at grunneierne må søke om det og få forskriftene for hundehold forandret.

- Båndtvang bør ikke fastsettes i større omfang for å ta hensyn til dem som vil ferdes med løs hund, sier Sæther.

Turstien i Melhus sentrum er blitt svært populær, og brukes av mange aldersgrupper. En av grunneierne har reagert på at folk slipper løs hundene sine, og mener at dette er til ulempe både for turgåere og rådyr i området. Grunneieren mente at turstien må defineres som idrettsanlegg, og han har vist til at Melhussletta turstier har fått offentlig støtte. De har også søkt om spillemidler.

- Turstien er aldri blitt definert som et idrettsanlegg. Turstier er det overalt, og noen mottar tilskudd, sier konsulent Ole John Sæther.

Da han la inn forslaget om båndtvang for hunder i idrettsanlegg, tenkte han på idrettsbaner som den ved Melhushallen og i Gruva.