Gullmedalje til Kristine

Det Kongelige Norske Videnskabers Selskabs minnemedalje i gull

PRISVINNER: For Kristine Kaasa Moe er det naturlig å bruke sin tid på frivillig arbeid og å hjelpe andre. Sist fredag ble hun tildelt Det Kongelige Norske Videnskabers Selskabs minnemedalje i gull. 

New Articles

Kristine Kaasa Moe fikk sist fredag Det Kongelige Norske Videnskabers Selskabs minnemedalje i gull. Før overrekkelsen måtte hun ut og kjøpe nye strømper.– Jeg er ikke vant til å være i sånne fine selskaper, så jeg måtte både kjøpe meg nye strømper og ny kjole. Men det var en virkelig fin kveld, og jeg mottok medaljen med stor glede, smiler Kristine Kaasa Moe.

Helt siden høsten 1991 han hun vært opptatt av arbeidet med å bevare Prestegårdslåna i Melhus, og det er spesielt på grunn av dette store engasjementet at hun nå har fått Det Kongelige Norske Videnskabers Selskabs minnemedalje. Minnemedaljen blir gitt en gang i året til noen som har dokumentert ekstraordinær entusiasme og engasjement, kreativitet og utholdenhet, innen kulturskaping, kulturbevaring og kulturformidling.Rik uten penger

– Det er en veldig oppmuntring å bli tildelt en slik medalje. Det viser at selv mennesker jeg ikke kjenner anerkjenner arbeidet jeg gjør, sier Kaasa Moe.

Hun håper dette også kan være inspirasjon for andre.

– Det er så morsomt å arbeide med og det er viktig å finne historien til bygget, sier hun.

At Kristine Kaasa Moe er en verdig vinner, er det vel ingen tvil om. For henne er det helt naturlig å arbeide 70 prosent av en full stilling uten å få betalt for det, noe hun gjerne vil fortsette med.

– Det som er en stor rikdom er ikke penger, men å gjøre livet bedre for hverandre. Det viktige er å være et rettelig menneske, ikke å ha en fin stilling, sier prisvinneren som sier det er helt naturlig for henne å bidra på den måten hun gjør. I tillegg til arbeidet med Prestegårdslåna, har hun også en stilling som religionslærer ved Melhus videregående skole.

– Blir du aldri lei?

– Nei, en blir ikke lei noe som er meningsfullt. Selvsagt kan ting være tungt iblant, men det blir aldri meningsløst, sier hun.

New Articles