Avtroppende politikere i Melhus:

Avskjed i vemod og vrede

Noen mimret over fordums røykfylte kommunestyresaler, noen stampet med foten i ergrelse. Det var tid for avskjed i Melhus kommunestyre.

TAKK: Randi Horvli (t.v.) gikk ut av kommunestyret, og det samme gjorde Sigurd Busklein som tas i hånda av Oddvar Horg som også sa takk for seg. Jorid Jagtøyen (Sp) er derimot med i det nye kommunestyret 

New Articles

Under periodens siste kommunestyremøte i Melhus, var det mange som takket for laget.Noen hadde en periode som fast representant bak seg, mens andre var som veteraner å regne. En av dem var Sigurd Busklein som har vært ordfører og sittet i sju perioder for Senterpartiet.- Vi startet i røykfylte lokaler på Kroa, fortalte Busklein til kommunestyret som var samlet for siste gang på tirsdag og da på Melhus videregående skole.Vifte for å lette røykskyen ville daværende rådmann ikke gå med på. Bedre ble det da kommunestyret flyttet til bedehuset og senere til Trøndertun før ferden endte på rådhuset.- Rådhuset kostet 28 millioner kroner, og vi lånte bare fire millioner av dem, sa Busklein og kikket bort på rådmannen. Busklein hadde tidligere i møtet uttrykt sterk bekymring for økonomien i kommunen.Busklein mintes morsomme episoder fra egen ordførerperiode, og fortalte om den gangen han hadde bedt rådmannen ordne med en gave til en jubilerende organisasjon. Tilstelninga var på Vertshuset Høvdingen, og Busklein ble svett da det viste seg at rådmannen hadde glemt gaven. Daværende sjef på Vertshuset Høvdingen, Willy Fjorden, grep da resolutt en rosebukett fra et bord og lot Busklein overrekke de litt visne blomstene.En annen som takket for seg var Ap-veteranen Arnfinn Leraand. Han var så sint over avisutspillet til V-veteranen Per Agnar Myhr om listefyll og bygdetullinger, at han stampet med foten bak talerstolen. Slike uttalelser mente Leraand manet til politikerforakt. Myhr var for øvrig ikke til stede på møtet som var hans siste som fast representant i denne omgang.