Storlaks første natta

Det ble en fin start på laksefisket i Gaula. Det meldes om fast fisk flere steder og i Gaulfossen tok de 10 laks på fem timer. Den største veide 16,3 kilo!

Fin fangst: 10 fine lakser fordelt på sju mann var status i Gaulfossen klokka 07.00, 1. juni! Fra venstre: Anders Berg, Bærum, Bjørn Egil Engebretsen, Bærum, Matthë Schouten, Lier, Oddmund Karlsen, Moss og Rolle Holmberg, Stockholm. 

New Articles

Forhåpningene var kanskje ikke de aller største denne første natten i årets laksefiske. En vasstemperatur på under fem grader er ikke ideell. Men det var passe med vatn i elva, og snart skulle det vise seg at det svømte bitevillig fisk nede i kaldvatnet. Trønderbladet var tradisjonen tro nedom Gaulfossen i de tidlige morgentimene for å sondere terrenget. Der traff vi de samme karene som vi treffer hvert år. En gjeng fra Østlandet har startet laksefisket sitt i Gaulfossen den første natta de siste 20 åra og vel så det.

16 og 15 kilo

- Det ble kaldt på fingrene, innrømte de, mens de varmet seg rundt bålet i sjutida etter første økt. Og laksen lot faktisk vente på seg. I to timer holdt han karene på pinebenken før den første satt der. Men mellom klokka to og sju dro de opp ti laks, alle av fin størrelse, fordelt på sju mann. De to største, en på 16,3 kilo og en på 15 kilo, håpet de bærer bud om flere storlakser. I fjor sommer ble det i løpet av hele sesongen bare tatt fem lakser over 15 kilo.

Godt fiske

I morgentimene onsdag spurtes det om godt fiske på Horgøyvaldet med fem laks, tre på Tranmæl (Melhus), tre på Ivervaldet (Hovin), Kvålsvaldet 13,2 kilo og en på Støren. Dette var laks som delvis var meldt inn til Gaula Natursenter, så vi antar at det samlede antall de første morgentimene var større.

New Articles