Ordfører Anders Estenstad død

Tirsdag formiddag kom sørgebudskapet om at ordfører i Melhus, Anders Estenstad hadde sovnet inn på Regionsykehuset samme morgen. Kreftsykdommen krevde til slutt sin pris, sjøl om Estenstad hadde kjempet imot lenge.
New Articles
Anders Estenstad ville ha fylt 69 år i desember. Han var nå midtveis i sin andre periode som ordfører i Melhus. Estenstad var en markant politiker som satte seg i respekt både i egne rekker (Arbeiderpartiet) og blant sine politiske motstandere.

Sjøl om han kommer fra ytre Hølonda, det vil si hans kjære Jåren, var hans politiske fanesaker i stor grad både sentrumsutvikling og næringsutvikling i Melhus.

Estenstad hadde lang fartstid som lokalpolitiker i Melhus. Han sluttet som rektor ved Gåsbakken skole da han gikk inn i sin første periode som ordfører for seks år siden. Ellers huskes han ekstra godt som en idrettens forkjemper, kanskje særlig når det gjelder hans eget lag Leik, men også i større sammenhenger i Sør-Trøndelag handballkrets.

Det var sist vår Estenstad måtte gi seg over for sykdommen. Etter at han ble sykmeldt ca. 1. mars kom han aldri mer tilbake som fullt ut utøvende ordfører i Melhus.

For kommuneadministrasjonen i Melhus kom dødsbudskapet som et sjokk tirsdag formiddag, sjøl om utfallet av hans sykdom nok var ventet. Samtlige ansatte i rådhuset ble kalt sammen til et kort møte i kinosalen klokka 13.00.

Fungerende ordfører Freddie Gundersen opplyste da at alle kommunale møter ble avlyst både tirsdag og onsdag. En underholdningskveld i Lundamo samfunnshus onsdag kveld, som er et ledd i kultur- og miljødåggån, er også kanselert.