Starter bygging etter påske

Utbygginga av Melhustorget starter etter påske. 85 prosent av de totale arealene er allerede utleid.

STARTER ETTER PÅSKE: Tore Carlson (til venstre), Lars Erik Sjømo og Lars Sjømo, som representerer utbyggeren Romario, var i går på befaring på Melhustorget. Utbygginga av sentret starter etter påske. 

Fra arkivet

Byggeplanene til utbyggeren, bedriften Romario med Lars Sjømo i spissen, skal i nær framtid overlevere byggeplanene til Melhus kommune. Dialogen mellom de to partene har gjennom hele prosessen vært så god, at Sjømo har vanskelig for å se at kommunen plutselig skal gå imot utbygginga.

- Det blir kanskje noen små justeringer, men ellers tror jeg det skal gå i orden, beroliger han.

Det totale arealet på Melhustorget når alt står ferdig, blir på mellom 9.000-9.500 kvadratmeter fordelt på tre plan. Det skal romme 35 forskjellige butikker.

- Mellom 60 og 70 prosent av lokalene er utleid allerede. I tillegg har flere varslet at de ønsker å leie uten at avtalen er i boks. Det betyr at kun 15 prosent av arealet er ledig. Jeg oppfordrer potensielle leietakere til straks å ta kontakt før det er for sent, poengterer Sjømo.


Har tro på det
Utbyggingskostnadene beløper seg til 60 millioner kroner.

- Frykter du at prosjektet er risikofylt?

- Enhver investering er risiko. Men vi går inn i dette fordi vi har tro på det. Det blir trolig tøft i starten, og alle butikkene vil nok ikke gå like godt. Likevel er vi positive, og jeg ber dagens kunder om å ha forståelse for at det kan bli litt rotete her under byggeperioden, advarer Sjømo.


Ferdig før jul
I første rekke er det handelsvirksomheten på heimdalsmyra Melhustorget konkurrerer mot. Og da er det ifølge Sjømo definitivt ikke negativt at det planlegges en ny ¿bydel¿ på Melhus med 3.000 nye innbyggere.

- Når står ¿nye Melhustorget¿ ferdig?

- Vi må ta det etappevis. Nybygget håper vi å være i havn med i første del av oktober, mens hele prosjektet bør være ferdigstilt i november. Det vil ta litt tid å knytte sammen ny- og gammelbygget, forklarer han.

Fra arkivet