Full utskifting

Hele kommunestyregruppa til Melhus Kristelig Folkeparti har bedt om utskifting, og ønsker ikke gjenvalg. Leder i nominasjonskomiteen, Cato Mathisen, sier at det ville ha vært greit med kontinuitet, men han har forståelse for at det tar tid å kombinere politiske verv med jobb.

LETER: Etter at ingen i dagens kommunestyregruppa har sagt ja til å fortsette, har nominasjonskomiteens leder Cato Mathisen, vært nødt til å lete etter nye kandidater.(Arkivfoto) 

Fra arkivet
- Foreløpig har vi ingen inne, sier Mathisen om dagens kommunestyregruppe.

Verken Jan Tore Wilhelmsen, Torstein Heggheim, Gerd Hegerberg, Jostein Brønstad eller Freddie Gundersen vil ta på seg ei ny økt. Varaordfører Freddie Gundersen har begrunnet dette med hensynet til jobben som studieinspektør ved Gerhard Schønings skole, og Jan Tore Wilhelmsen er travelt opptatt med Aasen Bygg der han er daglig leder. Han sier også at det er tungt å sitte i kommunestyret når det bare blir snakk om nedskjæringer, og lite rom til hjertesaker.

15 navn

Etter den nye valgloven trenger ikke partiet å ha 45 navn på lista, og kan teoretisk stille med bare sju. Cato Mathisen regner med at lista vil ende opp med 15 navn, og han tviler på at partiet kommer inn med flere enn det.

- Vi har nokså mange som vil stå på lista, og har folk som er villige til å stå øverst, sier Mathisen som legger til at komiteen også har personer som kan stille som ordførerkandidat.

Hvem disse er, vil han ikke avsløre ennå. Komiteen er ikke ferdig med valglista, og fristen for å levere lista er ikke før i mars. Mathisen selv kan ikke tenke seg å stå på lista, og begrunner det med at han er ferdig med det politiske liv.

- Jeg er for gammel, og vil ikke være med til det gror mose på meg. Yngre krefter må få slippe til, sier Mathisen.

Les mer i tirsdagsavisa.

Fra arkivet