Tar selvkritikk

Melhus Arbeiderparti tar ifølge Sør-Trøndelag Arbeiderparti, selvkritikk på det som skjedde da nominasjonskomiteen skulle anbefale toppkandidat. Lokallaget er av fylkespartiets leder, rådet til å bytte ut medlemmet som stemte på sin egen mann.

KRITISK: Gunnar Krogstad, leder i Sør-Trøndelag Arbeiderparti, har ikke grepet inn overfor fylkeslaget, men har rådet dem til å bytte ut det medlemmet som er gift med toppkandidaten. (Foto: Liv Helen Vaagland) 

Fra arkivet
Leder i Sør-Trøndelag Arbeiderparti, Gunnar Krogstad fra Melhus, ble tirsdag kveld oppringt av lederen i lokalpartiet. De to pratet om det som hadde skjedd.

Trønderbladet skrev i tirsdagsavisa at et av medlemmene i komiteen, Wenche Bøhle, stemte på sin egen mann. Flertallet i komiteen gikk inn for Erling Bøhle, og vraket dermed sittende ordfører Solfrid Anita Løvseth. Komiteleder Arnt Johan Hongrø sier at hennes stemme ikke var avgjørende. Komiteen drøftet om hun var inhabil, men kom fram til at hun ikke var det.

- Det som har skjedd, har skjedd, og de har tatt selvkritikk. Jeg har rådet dem til å foreta suppleringsvalg, og velge noen andre som kan erstatte Wenche Bøhle, sier Krogstad.

Ikke ødelagt for partiet

Habilitetsproblemet ville ha vedvart helt til januar ettersom nominasjonsprosessen ikke er avgjort før da.

Krogstad sier at det må vises pinlig nøyaktighet når det gjelder toppkandidaten og de kumulerte. Derimot mener han at det kan være vanskelig å sette sammen en nominasjonskomite som ikke er i slekt med de 51 på lista, og spesielt når partiet har såpass få aktive.

- Jeg kan ikke tenke meg at dette har ødelagt for partiet. Vi skal kjøre en åpen og grei nominasjonsprosess, sier Krogstad.

Fra arkivet