Kommentaren:

Festlig sommer

Festivalene byr på sommerlig uteliv, og ikke sjelden svermerier.

LOVE PÅ LÅVEN: Melhusbyggene Andreas Skei og Kari Ulfsnes Kleiven i rollene som Frikar-Jo og Susanna i Låveoperaen. Foto: Gunn Heidi Nakrem  

KLART: Arrangementskomiteen for Hovin Kulturfestival har det meste klart for årets festival. Fra venstre leder Bjørn Jarle Gjersvold, Anders Lehn, Jan Petter Svegård, Asbjørn Buklev, Kjell Olav Mælen og Ann Elin Holten. 

Debatt

En innholdsrik Fjøsfestival på Melhus fikk dessverre ikke fikk solgt så mange billetter som trengtes for å gå i balanse. Det flotte været får nok, slik festivalsjef Magnus Loddgard har forklart, ta mye av skylda for at mange foretrakk stranda framfor kulturelle opplevelser. Festivalen var også rammet av terrortrusselen som hindret en av hovedattraksjonene, den tysk-amerikanske forfatteren Adrian Matejka, i å rekke fram til Melhus.

Det er trist når noen som har lagt ned mye planlegging og arbeid i å få til et flott arrangement, må sitte igjen med et underskudd. Like etterpå snakket Magnus om planene for neste Fjøsfestival, og avslørte dermed et imponerende pågangsmot. Heldigvis, for det ville være synd om denne flotte Fjøsfestivalen ble den siste.

I mange år var Melhusfestivalen den store samlingsplassen i Melhus. Helga før skolestart braket det løs med karamelldryss fra fly, karneval, karuseller og folkeliv - i sentrum eller i Gruva, alt etter hvilken tidsepoke man tenker tilbake på. Festdagene ga ofte pent et overskudd til idrettslaget (og føltes på lommeboka for mange foreldre, såpass at det nok var noen som rett og slett reiste bort) - så lenge det varte. Men så kom underskuddene, og dermed ble det slutt for Melhusfestivalen. Sommerspræll skulle bli en oppfølger, men har ikke blitt samme tradisjonen, og Lundamodagene forsvant også.


Andeløp, barnedisco og amcartreff

Klart for kulturfestival på Hovin.


Heldigvis finnes det ildsjeler som sørger for at det fortsatt er festivalliv i Gauldalen, og nå er det Kvålsdagan og Familiefestivalen i Singsås i juni, Setersmak i Budal i juli og Hovin kulturfestival som har overtatt stafettpinnen. Sistnevnte foregår i slutten av august, med blant annet barnedisco, andeløp og amcartreff ved barnehagen på programmet, med andre ord aktiviteter for små og store.