Stormester imponert over elevene på Hovin

Men han imponerte dem enda mer.
Bildegalleri

Hovin skole fikk mandag besøk av GM stormester Mihaljo Stojanovic og Torbjørn Dahl fra Hell sjakklubb. Torbjørn tok kontakt med skolen før vinterferien for å undersøke om skolen ville ta imot besøk av GM Stojanovic.

Mihaljo har vært på besøk på Hovin tidligere, så det ble et gledelig gjensyn. Mihaljo bor i Beograd, og for tiden er han blant annet landslagstrener for det sveitsiske og japanske landslaget i sjakk.

Les også: Skolemesterskap i sjakk

Det skapte stor begeistring da Mihaljo dukket opp mandags formiddag. Det er ikke ofte man får besøk av en stormester.

Dagen startet med at elever fra skolens sjakklubb fikk spille simultan mot Mihaljo. Deretter fikk vi se blind simultan mot de tre beste elevene på Hovin.

Hakeslipp

Tre andre elever utførte trekkene Mihaljo tok. Andre elever fra skolen fikk komme og se hvordan dette fungerte og mange elever fikk hakeslipp når de så Mihaljo spille mot tre elever uten å se på brettet. «Er det mulig», lurte flere på. Etter 45 minutter hadde Mihaljo vunnet alle partier, uten å ha sett på brettene. De tre elevene han spilte mot var mektig imponert over hukommelsen og at han i ettertid gikk gjennom partiet med en av dem.

Les også: Slik var det på Lego league for Hovin-elevene

Deretter spilte Mihajlo simultan mot 12 elever på tid. Hver spiller hadde 10 minutter, som betød at Mihaljo hadde dårlig tid på å slå alle tolv. Flere elever holdt ut lenge, men til slutt vant Mihaljho alle partier og elevene var imponert over hvor kort tid han brukte på å ta svært gode trekk.

Lynsjakk

Til slutt spilte Mihaljo Armageddon mot rektor. Armageddon er et lynsjakkparti der hvit tildeles en liten tidsfordel. Til gjengjeld taper hvit om partiet ender remis. Rektor hadde 6 minutter og Mihaljo hadde 2 minutter. Begge fikk det travelt på slutten, men rektor tapte på tid.

Les også: Planlegger trimpark med kjempesjakkspill

Mihaljo var imponert over sjakkferdighetene til elevene. Han ga tips og veiledning i løpet av dagen og elevene var lydhøre. – Det er ikke hver dag man lærer av de beste, slår rektor Rune Krogstad fast. Han har sendt avisa denne lille rapporten.

Bildegalleri