En juniorlandskamp i Tyskland i helga er det siste mesterskapet for Andreas Sølberg på det norske juniorlandslaget. 20-åringen fra Hølonda rykker neste år opp til seniornivå i internasjonal orientering.

Fredag var det sprint i tyske Bad Harzburg, med svært korte vinnertider. Andreas oppnådde en 22.-plass, med tida 17.14, halvannet minutt bak den italienske vinneren Riccardo Scalet. Løpet gikk i gater og parkmessig terreng, og ingen av de norske utmerket seg. Landslagstreneren opplyser at bare tre norske juniorer hevdet seg blant topp ti, uansett klasse.

Far Ole Gunnar Sølberg hadde telefonkontakt med Andreas etter løpet i går, og opplyser at det var en krevende sprint. Andreas har ikke spesialisert seg på sprint, og brukte for mye tid på kartlesing, i følge Ole Gunnar.

I dag, lørdag oppnådde Andreas en bedre plassering på langdistansen, med en 8.-plass. Tida ble 79.06, drøyt fire minutter bak vinner Thomas Curiger fra Sveits. Han ble nest beste nordmann.

Søndag er det stafett. Laguttaket er ennå ikke skjedd lørdag ettermiddag, men Andreas Sølberg skal ha rimelig god sjanse til å løpe på Norges førstelag.

Sjøl om tida i juniorlandslagstrøya er slutt etter denne helga, står det fortsatt igjen store o-løp for hølondingen i høst. Han er påmeldt Blodslitet i Fredrikstad neste helg, og skal også springe Smålandskavlen i Sverige sammen med sine lagkamerater i IFK Gøteborg.