Rundt 120 personer kom for å se de nye lokalene til sportsskytterklubben på Støren, som kjøpte Folkets hus i fjor. Leder Arild Inge Wollan er storførnøgd med besøket.

– Dette var mer enn vi ventet. Mange var interessert i å se hvordan vi har fått det. Blant annet flere eldre medlemmer fra arbeiderforeninga, som eide huset tidligere. Flere var begeistret for hvordan vi har pusset opp huset. Én sa det så sterkt at en stor byrde falt av skuldrene hans, forteller Wollan.

Han opplyser at et nytt klubbhus med skytterbaner var alfa og omega for at sportsskytterklubben skulle fortsette.

– Vi opplever stor vekst i medlemmer og aktiviteter, og hadde absolutt behov for et slikt lokale. Nå har vi også vist at vi har hatt ressurser til å sette huset i stand. For tolv år siden var vi rundt 35 medlemmer. I dag er vi 97, inkludert fire nye vi fikk på åpningsdagen i dag, sier han.

Klubben har tatt sikte på å rekruttere jenter og damer. Dette har i følge Arild Inge gitt miljøet og det sosiale et stort løft. Også prestasjonsmessig ligger Støren sportsskytterklubb på topp. I årets Midt-Norsk Mesterskap oppnådde klubben hele 46 medaljer, mot storebror Trondhjems pistolklubb, som fikk 33, og klubben på Ørlandet 11. Klubben på Støren tok også heim seks NM-gull, dobbelt så mange som klubben i Trondheim.

Skyttervirksomheten på Støren blir lagt merke til, og Wollan opplyser at klubben fikk tre nye sponsorer denne uka, hver med 5.000 kroner i året.

Les Trønderbladet: Sammen har de forvandlet Folkets hus på Støren