Dagen før årtusenets første 2.divisjonssesong sparkes igang i Gauldalen er spenningen stor knyttet til Melhus/Tillers nye mannskap og om de blå og svarte er sterke nok til å holde plassen. Trener Geir Arne Kristiansen har gått offensivt ut og spådd 5.plass for de nyopprykkede fra Gruva stadion, men Trønderbladet er mer nøktern med 8.plass.

Melhus/Tiller har forsterket seg kraftig og har en spillerstall som skulle tilsi fornyet kontrakt i det som ser ut til å bli en svært jevn avdeling. Så spørs det hvor samspilt Kristiansens mannskap har rukket å blitt denne vinteren. Laget imponerte mest i de største kampene i fjorårssesongen, noe som bør tyde på at laget vet å skjerpe seg når det gjelder. Skallet til årets fotballhåp fra Gauldalen er Tiller-laget som var nær å berge plassen for tre år siden, så nå spørs det om marginene er på Kristiansen og Frode Bergmanns side.Trønderbladets vurdering:

1. Raufoss

2. Nybergsund

3. Elverum

4. Levanger

5. Byåsen

6. Gjøvik-Lyn

7. Rosenborg 2

8. Rødde

9. Træff

10. Nardo

11. Brumunddal

12. Valdres

13. Molde 2

14. Herd

Trønderbladet tror avdelingens eneste sunnmørslag blir sist, noe det er bred enighet om. Laget skal ikke være godt nok til å holde følge med de beste. På de andre nedrykksplassene finner vi rekruttlaget til Molde, noe som naturligvis er vanskelig å spå med de mobiliseringsevnene eliteserielagene har vist i 2.divisjon på høsten. Valdres har også svekket seg kraftig og vi tror på 3.divisjonsspill for laget fra Blåbærmyra.

Under Melhus/Tiller finner vi også Træff, som kom på en meget imponerende 4.plass i fjor. Også de har mistet sentrale spillere, så årets sesong kan bli vesentlig tyngre. Det vil også bli jevnt mellom de, Nardo og nyopprykkede Brumunddal, som i tidligere sesonger har gjort Sveum til et fryktet fort på Hedemarken.

Bak denne trioen er en ny trio med hardtsatsende lag som vil bli seige å slå. Levanger har lyst til å føre Nord-Trøndelag tilbake i norsk toppfotball, men det spørs om man ikke har solgt seg ut av den kampen. Det satses også ved Mjøsa, der Gjøvik-Lyn vil tilbake til gammel storhetstid, uten at vi tror de når helt opp allerede i år. Byåsen vil nok også være der oppe, men uten at de røde fra Trondheim klarer å komme noe nærmere 1.divisjon enn de bruker. Som vanlig vil også Rosenborg 2 kunne avgjøre både opp- og nedrykksstrid, men vi tviler på at andrelaget til trøndernes lokomotiv vil bemerke seg særlig på tabellen, verken godt eller vondt.