Mange av Trønderbladets lesere irriterer seg over at samarbeidsklubben omtales som Melhus/Tiller mens det står Rødde i terminlistene. Klubben søkte i fjor Sør-Trøndelag idrettskrets om navneendring, men etter noe tid ble søknaden avslått. Styremedlem og leder for arrangementskomiteen, Roger Monsen, forteller at avslaget ble anket for en måneds tid siden. Nå er det Norges Idrettsforbund sentralt som avgjør om «Melhus/Tiller» blir det langsiktige navnet. Monsen har stor tro på at de skal vinne fram med sine synspunkter, slik at organisasjonsnavnet blir «Melhus/Tiller Toppfotball».

– Jeg mener vi har bra kort på hånden når vi kaller det toppfotball. Da skiller vi aktiviteten klart fra breddefotball. Ifølge NIF-loven (Norges idrettsforbund), som vi har sett nøye på når vi har skrevet anken, skal navnet beskrive aktiviteten og det mener vi den gjør, sier Monsen.

Det er ingen garanti for at idrettsforbundet lytter til argumentene fra den nystiftede klubben. Likevel vil styre, trenere og spillere kommunisere «Melhus/Tiller» ut mot næringsliv, publikum og media.

– Vi ønsker å beholde dagens profil og det samarbeidet vi har kjørt til nå, sier han.

PS: Trønderbladet vil fortsette å skrive Melhus/Tiller fordi klubben har markedsført seg under det navnet siden oppstarten for halvannet år siden. Og fordi det er mest ryddig overfor våre lesere. Om klubbens anke i idrettsforbundet også blir avvist vil det bli en diskusjonen av bruken av navnet videre.

Roger Monsen mener klubben har argumentert godt for seg i navneanken som ble sendt i midten av mars. De venter spent på svaret, men tror «Melhus/Tiller» blir godkjent. Foto: Thomas Olsen