– I år har vi virkelig ambisjoner her på Norway Cup, sier jublende gutter etter seieren.

Trønder-Lyn var også på Norway Cup for to år tilbake. Da røk laget i 8-delsfinalen.

– Det var utrolig artig, sier Oliver Aune, som presiserer at sluttspillkampene fra den gang sitter som spikret i hodet.

– For to år siden var det spesielt 16-delsfinalen, som vi vant på straffespark, som var en utrolig opplevelse. Den kampen gikk også direkte på TV 2 Sportskanalen, mimrer han.

Mange målscorere

Surnadal var overhodet ikke noen målestokk for Trønder/Lyn i går. Oliver Aune scoret selv to av målene, mens lagkameratene Anton Aune, Robin Hermanstad, Mads Graverå og Ola Løvseth scoret ett hver i det våte og sure været i hovedstaden.

– Værmeldingen er heldigvis bedre for resten av uken, konstaterer guttene.

Færre enn sist

For to år tilbake spilte Trønder/Lyn 11-fotball.

– Dette er første året vi spiller 7-erfotball. Noen av guttene hospiterer opp på juniorlaget, og denne sesongen har vi derfor ikke fult så mange spillere til disposisjon, sier trenerne Kristian Vagnild og Tore Aune. De to presiserer at det er litt varierende alder på guttene.

– Derfor er spill på liten bane et veldig bra alternativ for oss, sier de to.

Bor på skole

Veldig mange lag bor nå på hotell under Norway Cup.

– Vi velger å bo på skole. Det trives vi utmerket med, sier guttene som understreker at den sosiale opplevelsen gjerne blir enda større når hele laget sover på samme rom.

Trønder/Lyn hadde ikke noen felles reise til hovedstaden.

– Guttene kom seg nedover individuelt med foreldrene. Vi har ikke jobbet veldig mye dugnad for å få turen realisert. Her går det mest i egenandeler. Vi har fått litt sponsormidler fra det lokale næringsliv, men det har vi investert i treningsklær, avslutter trenerne.

Oliver Aune scoret to i åpningskampen. Foto: Ida Bergersen