Fredag ettermiddag kunne Gimses juniorjenter vende snuten hjemover etter å ha tatt seg helt til semifinalen i årets store fotballturnering i Hjørring.

Dermed ble det pokal og tredjeplass på laget som imponerte aller mest og tok seg lengst av de mange Gimse-ungdommene som denne uka hadde tatt turen fra Brekkåsen til de danske gresslettene.

– Kjempeprestasjon

Hele 120 spillere og flere hundre foreldre og supportere var med på lasset, og kaptein Lene Åmot Olsen var storfornøyd, tross 2-1-tapet mot Kolbotn i semifinalen fredag.

– Det er en kjempeprestasjon av oss alle. Vi hadde ikke trodd vi skulle nå så langt, men ga alt hele veien, sier hun til Trønderbladet.

– Vi har alle støttet hverandre her nede, vi har reist mye rundt for å følge med på hverandre. I tillegg har det vært mye sosialt om kveldene.

Mange i aksjon

Også G16-laget kunne reise fornøyd hjem etter å ha tatt seg helt til 8-delsfinalen i A-sluttspillet – og det blant 120 lag fra hele verden. Det kunne fort ha blitt mer spill på guttene, som røk på straffer mot Hamkam.

– Vi er kjempefornøyde med innsatsen, sier G15-trener og Gimse-ildsjel Hjørvard Bjørnbeth på telefon fra Danmark.

I likhet med resten av trenerne og supporterne har det blitt mye reising rundt omkring for å støtte Gimse-lagene gjennom uka. Hans eget lag spilte kvartfinale i b-sluttspillet fredag ettermiddag.

Før det hadde G17 røket ut av B-sluttspillet. Juniorguttene kom seg videre til A-sluttspill, men tapte første kamp i sluttspillet.

Supergress

Gimse hadde også meldt på to blanda søskenlag for å holde koken blant de minste. De gikk begge videre og fikk oppleve straffesparkkonkurranse onsdag.

– Det tror jeg det syntes var veldig morsomt, sier Bjørnbeth, som er voldsomt begeistra for turen og forholdene under Dana Cup.

– Det har blåst litt, men slik er det i Danmark. Gressbanene har vært strålende. Jeg er rett og slett imponert.

Ettertraktede supportere

Om det ikke fikk noen finalist i år, vant de i alle fall kampen på sidelinja. Med både tromme, stort Gimse-flagg og jublende supportere ble det mye lyd og god støtte for spilleren.

– Det har vært stor stemning. Det er faktisk andre her som har spurt om vi er til utleie, sier treneren og ler.

De fleste reiser hjem i dag, mens noen tok båten allerede i går kveld.