Det er fotballkrets-leder Jan Roar Saltvik som i dagens Adresseavisen forteller at de har tatt uvanlige grep overfor den økonomisk pressede andredivisjonsklubben.

– I Røddes tilfelle har vi måttet være bestemmende. Vanligvis er vår rolle kun å gi rådgivning gjennom vår oppfølgning gjennom kretsen, sier han til avisen.

Mistet hovedsponsor

Saltvik kjenner godt til situasjonen i Rødde FK, som nå har satt igang omfattende sparetiltak for å demme opp for sviktende sponsorinntekter og tap av hovedinvestor. Spillerne kan ikke forvente å få sine lønnskrav oppfylt, og flere skal ha blitt tilbudt å bli fristilt fra kontraktene.

Rødde budsjetterte med én million kroner i sponsorinnteker foran 2014-sesongen, inkludert investorhjelp.

På banen for Melhus

I tillegg til lønns- og driftsutgifter har klubben også fortsatt økonomiske forpliktelser overfor Melhus IL etter en avtale om baneleie i 2015-sesongen. Ifølge Adresseavisen er denne ekstraregningen på 150.000 kroner.

– Dette er en av grunnene til at kretsen har måttet gripe inn. Det er viktig at det blir ryddet opp i gjeld, og da spesielt overfor andre klubber, sier Jan Roar Saltvik.

Må rydde opp

Norges fotballforbund er ikke ukjent med slike scenarier i norsk fotball, og advarer på generelt grunnlag mot å gjøre seg avhengig av investorer.

Trøndelag fotballkrets og leder Saltvik har nå en omgående dialog med Rødde-ledelsen om veien videre for klubben.

– De må sørge for å rydde opp i økonomien og bygge et fundament som skal fungere over tid, sier Saltvik, som bekrefter at det er fare for konkurs dersom gapet mellom inntekter og utgifter vedvarer.