– Jeg har vært i dialog med sportssjefen en god stund, og bestemte meg før NM, forteller hun på telefon fra Bretagne i Frankrike.

På fellesstarten, der hun jaktet gull, ble hun slått av to jenter fra nettopp Hitec Products, som er det eneste internasjonale profflaget i Norge.

– Jeg klarte ikke å henge med opp den siste bakken da Miriam Bjørnsrud og Cecilie Gotaas Johnsen rykket til, så jeg hadde ikke helt dagen, sier Lorvik.

– Viktig steg opp

Nå er de imidlertid lagvenninner, noe som åpner en helt ny dør for Lorvik, som satser hardt fram mot både neste års OL og 2017-VM i Bergen.

– Dette er et viktig og avgjørende steg opp for meg. Nå får jeg muligheten til å kjøre større løp - og ikke minst flere internasjonale sykkelritt. De har et veldig bra opplegg, sier hun fornøyd.

– Nå skal jeg høste erfaringer og prøve å nå så langt som mulig.

Hitec Products skal ha tatt kontakt med Lorvik etter den imponerende etappeseieren under rittet Gracia Orlove i Tsjekkia i mai. Hun tenkte litt fram og tilbake på tilbudet, men fant ut at dette var riktig tidspunkt.

Tror på topplasseringer

I denne ukens ritt i Frankrike er hun forberedt på å gjøre det så bra som mulig for å støtte laget. Det er ingen fjelletapper, så muligheten for å kjøre seg selv opp er begrenset for klatreeksperten.

– Under fellesstarten onsdag fungerte jeg som opptrekker, men jeg håper å få sjanser i løp som passer meg bedre, sier hun.

– Da kan jeg helt klart kjempe i toppen. Nå må jeg vise at jeg er i form og bli sterkere på alle mulige måter.

I morgen venter en ny fellesstart for Hitec og Lorvik.