Søndag ettermiddag var tre lokale unggutter klare for tøffe tak under den nasjonale U17-finalen i en av verdens mest fysiske sporter - amerikansk fotball.

De har så vidt startet med amerikansk fotball alle tre, men Espen Mandal, Konstantin Kuptsow, Marco Smørsgård og resten av Nidaros Domers var mer enn klare for å tukte Eidsvoll 1814's på Jordal i Oslo.

Forhåndsfavoritter

Etter å ha vunnet puljen sin og knust Vålerenga Trolls i semifinalen, mente trener Andreas Garnes at laget var favoritter før kampen. Sammen med Nikolas Vangen trener han trondheimslaget han selv spilte for mellom 2006 og 2013.

– Det er kjempepotensial i denne gjengen, sa han til Trønderbladet før finalen, og påpekte at det mentale kom til å få en viktig rolle.

– Uheldige

Etter kampen, som endte 12 – 30 i favør Eidsvoll, mener han å ha fått rett i akkurat det.

– Selve kampen var veldig spennende. Vi tapte knepent, og det ble som vi så for oss en mental kamp der det ble gjort noen feil av oss. Det var surt, og vi var litt uheldige, sier Garnes til Trønderbladet.

– Det var en morsom opplevelse selv om vi tapte kampen.

Vil ha med flere

Espen Mandal slet med lysken under oppvarmingen og spilte ikke under kampen, men både Marco og Konstantin spilte svært godt og gjorde mange viktige involveringer i spillet, ifølge treneren.

– Det var kjempemorsomt å komme til finalen og det ga mersmak for fortsettelsen. Spesielt de som skal fortsette på G16 vil ta med seg mye til neste sesong.

– Vi kommer til å ha rekruttering til høsten, og mer info kommer til å bli gitt i slutten av sommeren for de som ønsker å prøve seg.

Foto: Privat