Fra torsdag til søndag møttes rundt femti skytterveteraner fra fire forskjellige land på Ørlandet for å jakte medaljer i nordisk mesterskap i baneskyting med pistol for veteraner.

47-åringen Wollan, som selv mener han er 29 i hodet, har nylig begynt å skyte igjen etter å ha operert og kappet bort sener i skuldra i november. Det var derimot lite som tydet på at det preget ham nevneverdig under mesterskapet.

– Målet var to medaljer

På Ørlandet endte han nemlig opp med hele sju gull, to sølv og én bronse i klassen V45, som er for de mellom 45 og 55.

– Det var kraftig over forventing. Jeg har gått med armen i fatle helt fram til januar, så jeg er ennå ikke helt stabil i skytearma, sier han til Trønderbladet.

– Jeg hadde i utgangspunktet satt meg som mål å ta to medaljer.

OL-vinner

Arild Inge Wollan setter høye krav til seg selv, og var ikke 100 prosent med all skytingen i helga - til tross for gullrushet.

– Jeg har en del trening igjen før jeg er i toppslag. De andre må ha skutt dårlig, sier han beskjedent.

Blant deltakerne i mesterskapet var en lang rekke aldrende storskyttere. Eldstemann, den 81 år gamle svensken Ragnar Skanåker, har deltatt i åtte olympiske leker og tok gull i pistolskyting i München i 1972.

Støren-dominans i midtnorsk

Også da Støren sportsskytterklubb arrangerte midtnorsk mesterskap i de tyngste klassene innen pistolskyting sist helg markerte klubblederen seg. Wollan tok da fire av fire mulige gull, og ble den eneste som skjøt fullt hus i mesterskapet, som ble arrangert i Furukollen.

Støren-klubben dominerte rett og slett stevnet, der sterke skyttere fra blant annet Trondheim og Sunndal også deltok.

I den individuelle Magnum 1-klassen tapetserte de pallen, med Arild Inge på førsteplass, Bjørnar Elgsæther på sølvplass og Britt Elena Wollan på bronse.

Sju gull - to sølv - én bronse. Foto: SSSK