Tangen Piril er stasjonert på Sørlandet, men tilhører Nils Munkhaugen. Søndag vant treårstalentet Alm Rau Jos æresløp på Leangen og bokførte 100.000 kroner.

Moe Odin-sønnen viste allerede i debuten i begynnelsen av mars at noe stort var på gang. Da kom den i mål på den glimrende tiden 31,7 på Forus. I de fire startene som fulgte har det blitt ny rekord nesten hver gang, og grunnlaget var 130.000 kroner før søndagens start i Midtsommertravet. Bare i det siste løpet på Bjerke ble det ikke seier.

Favoritt var Tangen Piril ikke i det lille feltet som bestod av kun fem hester. Det var Galileo og Geir Flåten, som vant det nevnte Bjerke-løpet hvor Tangen Piril ble nummer fire. Nå var rollene byttet om spormessig, uten at vi skal tillegge det avgjørende betydning. Det ble galopp på startsiden for favoritten, Tangen Piril med sin trener og faste kusk Øystein Tjomsland gikk til tet og ble der helt til målstreken var passert. Galileo er knallgod og kom sterkt tilbake etter galoppen, men klarte aldri å ta seg forbi.

Nils Munkhaugen var en smule beveget etter denne seieren, og var full av lovord om treneren.

– Det er en av de beste trenerne vi har, slo han fast. Melhusmannen er kjent som en hardtsatsende og suksessrik hesteeier, men mente selv at han ikke har hatt altfor mange gode travere.

– Når den har gått tider som 1,25 og 1,26 så tidlig på året, har vi lov til å legge lista høyt, uttalte Øystein Tjomsland, som mente hesten har potensial til å bli en elitetraver.