Før sesongen meldte Melhus på ett lag i andredivisjon og ett i tredje. Målet for førstelaget var å beholde plassen, og i det lengste unngå nedrykk.

Etter som vårsesongen skred fram merket de derimot fort at dette kunne komme til å gå veldig bra. Før siste serierunde ledet Melhus-gutta tabellen med like mange poeng som Buvika, men med fem plussmål å gå på.

Oppdaterte live

Likevel – siden Buvika skulle møte svakt plasserte Tynset hjemme i siste kamp, og Melhus dro til Alvdal for å møte et godt hjemmelag, var lite avgjort før avspark. Tynset har nemlig hatt for vane å slippe inn opp mot et tosifret antall mål i hver kamp. Dermed måtte Melhus regne med å vinne med solide sifre i Alvdal.

Kampene gikk samtidig, og lagleder Lars Nielsen dro til Buvika for å følge med den kampen og oppdatere trenerne underveis.

– Til pause ledet Melhus 5-1, mens Buvika ledet 5-0. Det så bra ut, men etter pause raknet det nærmest for Melhus, forteller Nielsen.

Reddet av storscoreren

Buvika fortsatte å score helt til det sto 8-1, mens Melhus rotet det til for seg selv og ledet kun 5-4 da det gjensto få minutter av kampen. Det betydde at de måtte score ett mål for å komme på den rette siden. Da dukket storscorer Henrik Reitan opp. Med ett minutt igjen av kampen scoret han det avgjørende målet som sørget for vill jubel i Alvdal.

– Mer spennende får du det ikke. Kampen i Buvika var ferdigspilt før Melhus sin, så de satt bare og ventet på de dårlige nyhetene, sier Nielsen.

– Nå venter tøff motstand i førstedivisjon til høsten. Dette blir en god utviklingsarena for guttene.