Mandag ettermiddag hadde daglig leder Frank Løhre og driftsleder Stein Løhre invitert lederne i de ulike idrettslagene til å komme til bedriften for å motta jubileumsgave. Samtlige ledere kom, og det satte gaveutdelerne stor pris på.

– Vi hadde lyst til å gi en gave tilbake til kommunen. Firmaet har oppdrag stort sett i Gauldalen, og har også enkelte oppdrag i Oppdal, på Røros og i Trondheim, forteller Løhre.

Kjærkommen gave

Idrettslagslederne la ikke skjul på hvor kjærkommen gaven er. Gavens størrelse til hvert enkelt idrettslag var basert på størrelsen på idrettslaget.

– Alle slike bidrag er velkomne. For eksempel ble det sekssifrede beløpet vi fikk da den private barnehagen ble lagt ned, startskuddet for kunstgressbanen, forteller Oddleif Almås fra Singsås idrettslag.

Samlet sett har idrettslagene i kommunen over 2000 medlemmer. Budal IL har 212, Singsås IL 436, Sokna IL 650, Støren Sportsklubb 890 og Rognes IL 103 medlemmer.

Fysisk fostring

Jevnlig blir firmaet spurt om å være sponsor for idretten, og sport er noe som opptar Frank og Stein Løhre. De har vært med i idrettslaget «bestandig», og Frank brenner for fysisk fostring. Å være aktiv mener han er viktig spesielt i unge år, og han ønsker derfor at jubileumsgaven særlig skal komme aldersgruppa 0-19 år til gode.

– Idrett er så viktig, og spesielt siden mange har et stillesittende liv. Det er ikke som før da ungene var herre på haugen, og det ikke var så farlig om en blødde neseblod. Idretten blir bare mer og mer viktig, forklarer Løhre.

Bedriften har 13 ansatte, og i august kommer en ny medarbeider.

– Det er bra med oppdrag for tida. Større prosjekter er det ikke så mye av, og det er tøffere tider i byggebransjen. Da er det viktig å se på hvor seriøs en har vært gjennom tidene, sier Frank Løhre.

Jubileumsbok

Markering hører med når en bedrift fyller 50 år. 1. juni kjører bedriften annonsering og konkurranse, og i tillegg arbeider ledelsen med ei bok kalt «Fra 0 til 50 med VVS». Den skal bli julegave, forteller Løhre, og legger til at det har gått med mange kvelder til å lese gamle avisartikler på jakt etter stoff.

Bedriften ble startet av Halvor Løhre i 1965 i fjøset på bruket Småvollan. Der leide Løhre, og i 1971 bygde han butikk og verksted.