Denne uka har kombinertlandslaget vært samlet i Trondheim. Samlingen ble avsluttet i dag med intervalløkt i rulleskianlegget på Saupstad etterfulgt av en økt på toppidrettssenteret i Granåsen. Jørgen Graabak var også tilstede på Saupstasd, men der lagkameratene omtrent ga full spiker, luntet Graabak rolig for seg selv. 24-åringen har fått klar beskjed om å ta det rolig.

Landslagsledelsen er fortsatt usikker på hvorfor kroppen hans ikke fungerer som den skal, men trener Bjørn Kåre Ingebrigtsen tror stress kan være en del av forklaringen.

- Vi har egentlig ikke noe helt konkret på at det er det, men han har nok hatt en litt ekstrem situasjon i vinter med ekstra stress som har gjort at det har blitt litt for mye for ham, og ikke greid å hente seg skikkelig inn igjen. Vi tror han skal være tilbake i normal gjenge om tre-fire uker. Vi prøver å være litt forsiktige med den fysiske treningen enda en liten periode, sier Ingebrigtsen.

Graabak er kjent for å kjøre kroppen hardt og det er ikke bare-bare å stagge treningsiveren hans.

- Det er en liten utfordring. Han har ikke akkurat lyst til det, han er ikke typen til det. Men vi prøve å holde igjen, heller være litt for forsiktig, sier Ingebrigtsen.