Etter å ha tatt ett poeng på de to første kampene i årets 3.divisjon, kunne endelig Sokna juble for tre poeng hjemme på kunstgresset på Støren. I minuttene etter kampslutt var det en svært tilfreds Sokna-trener Geir Bekken vi snakket med:

- Jeg er godt fornøyd med kampen. Jentene jobber knallhardt i 90 minutter til krampa tar dem og i tillegg tar vi årets første seier, innleder Bekken.

- Orkanger er et godt lag som jeg faktisk tippet foran oss på tabellen før årets sesong, fortsetter han.

Roser angrepsrekka

Sokna gikk ut i sin sedvanlige 4-3-3 formasjon med Oda Fagerbekk, Tove Endalsvoll og kaptein May Børset på topp. Trioen noterte seg for hver sin scoring og høstet også ros av treneren for sine defensive bidrag.

- Ikke bare scorer de tre mål og produserer sjanser, men de jobber mye bedre defensivt enn hva tilfellet var forrige sesong. Det gleder meg veldig,skryter Bekken.

- Vi har hatt fokus på akkurat det. I fjor så kunne de hvile mye mer i angrep, men i år har de bidratt på en helt annen måte i defensiven, berømmer lagets hovedtrener.

Orkla venter

Neste kamp for Soknas del er borte mot Orkla neste fredag.

- Det blir en ny tøff kamp for vår del. Orkla slo dette Orkanger-laget vi møtte 2-1 nylig, så det kommer nok ganske sikkert til å bli en jevn kamp også det, spår Bekken.

Kveldens kamp ble forøvrig flyttet fra gresset på Hovsmoen til kunstresset på Støren.

- Det er ingen ulempe for oss. Vi trener her to ganger i uka til vanlig, så vi kjenner banen godt. Gresset på Hovsmoen er fortsatt ikke klarert for spill etter vinteren, avslutter Bekken.

Kampfakta:

Fotball: 3.divisjon kvinner

Sokna - Orkanger 3-1 (1-0)

Støren Kunstgress, onsdag

Tilskuere: 15.

Terningkast: 4.

Mål: 1-0 Oda Fagerbekk (34 min.), 2-0 Tove Endalsvoll (72 min.), 3-0 May Børset (76 min.), 3-1 Mari Lian (84 min.).

Sokna (4-3-3): Therese Amundsen - Mari Kristine Åsbakk, Marita Storli, Lena Fløttum, Heidi Hyttehaug (Kristin Haukli 8 min.) - Elisabeth Børset, Malin Anshushaug (Julianne Amundøy Andersen Mork 57 min.), Gyda Kristin Hyttehaug - Oda Fagerbekk, Tove Endalsvoll, May Børset.

Gule kort: Ingen.

Soknas beste: May Børset.

Dommer: Egil Sneeggen, Nationalkameratene.