Trøndelag har igjen et lag i eliteserien for menn når håndballsesongen kastes i gang til høsten. Kolstad vant 19 av 22 kamper 1. divisjon og sikret opprykk til eliteserien sammen med Viking fire poeng bak. Siden sesongslutt har klubben rustet opp med flere nysigneringer, men klubben tenker også i et langsiktig perspektiv. 17 år gamle Tom Kåre Svegård Nikolaisen har trent med Kolstad siden sesongoppkjøringen startet forrige måned og overbevist såpass at han torsdag skriver under på en kontrakt med trondheimsklubben. Interessen fra opprykkslaget kom helt ut av det blå for håndballtalentet fra Lundamo. Han har de siste to sesongene spilt for Klæbu.

– Pappa fikk en telefon fra Jostein Sivertsen (daglig leder i Kolstad IL), som fortalte at han ønsket et møte med oss. Jeg satt bare og lurte på om det var seriøst eller ikke. Men jeg bestemte meg fort og valget falt på Kolstad, forteller Nikolaisen.

Leies til annen klubb

En uke senere trente han med A-laget for første gang og om to dager er overgangen formelt i orden. Lundamo-gutten skal ha treningshverdagen sin med Kolstad, men leies samtidig ut til Tiller for å spille med herrelaget i 2. divisjon og for gutter 18-laget.

– Det er en litt langsiktig plan. Jeg blir yngstemann i troppen og går ikke rett inn på laget. Kolstad har to strekspillere fra før, en som to år eldre enn meg og en islending på rundt 30, tror jeg. Jeg skal trene med Kolstad og følger deres treningsplan, forteller Nikolaisen.

Unggutten karakteriserer avtalen med Kolstad som «helt unik».

– Jeg får mye utvikling bare ved å trene med dem. Det er et helt annet tempo og nivå enn det jeg er vant til. Men det er en fin gjeng å trene med, forteller han.

Spiller NM

Nikolaisen synes selv han har tatt store utviklingssteg det siste året.

– Det har gått kjempebra, sier trenerne, mamma og pappa, alle. Jeg har blitt bedre i forsvar og er sterkere. Jeg er heldig som har hatt Sven Tore Jacobsen som trener i Klæbu, sier 17-åringen om trenerlegenden.

Framgangen har også ført ham inn i landslagsdiskusjonen, for noen uker siden var han reserve på juniorlandslaget til en turnering i utlandet. Det betyr landslagsledelsen vet hvilke kvaliteter strekspilleren besitter. Kommende helg skal han bruke fysikken til fordel for Trondheim i NM for regionslag på Hønefoss. Nikolaisen var med i fjor også og da tapte laget bronsefinalen med knappest mulig margin.

– Vi har ikke snakket så mye om ambisjoner, vi får nok vite mer i løpet av uka. Men jeg synes vi bør klare topp tre, sier Nikolaisen.