– Vi i Støren er positive til å drifte rennet videre slik at det kan bestå, sier Bårseth til Trønderbladet.

Framtida til det tradisjonsrike turrennet var tema på årsmøtet til Støren SK sist tirsdag. De siste årene har Rensfjellrennet slitt med å trekke massene til start og i år var det bare 300 løpere som betalte kontingenten. Det holder ikke i lengden og nå vil arrangøren prate med skiløperne for å finne ut hva som skal til for å nå gamle høyder på nytt.

– Vi vrir hodene for å finne hva som må til for å få folk på ski. Klimaet må ta noe av skylden med kortere vintre. Menigmann trenger snø for å gå på ski, spesielt før jul. Vi ønsker å skape en positiv blest rundt Rensfjellrennet. Årets renn hjelper i så måte og viser at vi kan få til et bra skirenn. Vi har mange ideer, men vi ønsker å ta en runde med løperne for å finne ut hva det er som gjør at de ikke går. Hva skal til?, spør Bårseth.

Han ønsker at media skal skrive positivt om turrennet som har en lang historie.

– Vinkle positivt. Jo mer blest jo enklere er det å skape en positiv ramme om arrangementet.

I mai skal moderklubbene Støren SK og Vikvarvet IL i møte med Hovedkomiteen for å pense veien videre. Bårseth understreker at både Støren og Selbu må samarbeide for å få skiløperne tilbake til Rensfjellrennet som er terminfestet til midten av mars.