Brekken vant fortjent 2-0 i Gruva etter å ha spilt halve kampen med ti mann.

- Hele laget svikter, ingen står frem. Man ser ikke farten på topp som vi har, eller flankene som har vært gode. Det er grått over hele linja, sier Jan Ketil Berg mens han trasker over Gruva kunstgress i sitt trenercomeback for Melhus.

For første gang på fem år ledet han Melhus i en obligatorisk kamp, som endte med fiasko. 0-2 sto det på måltavla og da hadde Brekken spilt hele andre omgang med ti mann. Stian Tamnes banket gjestene i ledelsen allerede etter sju minutter, på et flott langskudd. Deretter reddet Jonathan Åmot Olsen et straffespark, før Brekkens Helmer Sjøvold fikk marsjordre etter direkte rødt rett før pause.

Det hindret ikke gjestene å mer eller mindre punktere kampen ved Runar Aune seks minutter etter sidebytte. Melhus var aldri i nærheten av å svare.

- Det klaffer ikke i forhold til hva vi har holdt på med og trent på. De som er etablerte og skal bære oss, de svikter litt. Dårlig førstetouch, dårlige pasninger, dårlige valg. Vi blir passive i hodet og triller bare ball. Dette er læring det og, sier Berg.

NordicBet utropte Melhus som forhåndsfavoritter, med motstander Brekken på tredjeplass. Berg har i forkant vært mer defensiv og var ikke redd for å skryte av gårsdagens motstander.

- Vi snakket om det før kampen, vi kan ikke være redde for å spille i 5. divisjon. Får på seg drakta og spiller om poeng, da skjer det noe, sier Melhus-treneren.

- Det var et solid og robust Brekken-lag. Jeg lover deg at vi har mye å jobbe med, det har jeg sagt hele tiden. Dette er et prosjekt, så får vi se. Det er opp til meg og det er opp til spillerne. Hvis man ikke tør å tape fotballkamper, har man ingenting her å gjøre. Nå skal vi hjem og trene, sier han.

Melhus spiller også seriekamp nummer to på hjemmebane. Torsdag om en uke blir det Melhus-derby mot Trønder-Lyn i Gruva.