Fredrik Riseth avsluttet juniorkarrieren med VM-gull i sprint i Kazakhstan og noen uker senere debuterte han i verdenscupen med en smått sensasjonell 11. plass på sprinten i Drammen. Nå er sesongen avsluttet. For ni dager siden ble han operert i hælen, som skapte en del ubehag gjennom sesongen. Før avreise til VM fikk han spesialsko for å minske trykket på bakdelen av foten.

- Det har gått greit. I starten gikk jeg på krykker, men nå går jeg mer og mer uten. Det går greit å sykle og trene styrke, jeg føler at jeg greier å opprettholde det fysiske, sier han. Han regner også med å kunne gå på rulleski om ikke altfor lenge.

I morgen offentliggjøres de ulike landslagene i langrenn. For en måned siden uttalte trener for rekruttlandslaget, Sjur Ole Svarstad, at Riseth var en utøver de fulgte med tanke. Det er ikke uvanlig at en siste års junior har tatt steget opp på rekruttlandslaget allerede i sin første sesong som senior. Så virker ikke å være tilfelle for Riseth. Han har ikke hørt noe fra landslagsledelsen og tolker det som et signal på at han ikke blir en del av forbundslagene neste sesong. Uten at han lar seg stresse av det.

- Det er fortsatt usikkert hva som skjer videre. Jeg satser for fullt, men det er usikkert hvordan satsningen blir. Langrenn er en individuell idrett og mesteparten av jobben gjør jeg selv. Så gjenstår det å se om det blir kretslag eller andre lag. Jeg er ikke stresset, akkurat nå har jeg en rolig periode, sier Riseth.

Tronderbladet.no har ikke fått svar fra rekruttlandslagstrener i Sjur Ole Svarstad i dag.