Klokka 18 i kveld møtes J17-landslagene til Norge og Sverige i en avgjørende om retten til å få spille EM på Island i sommer. Norge med Ingrid Syrstad Engen og Maiken Bakke i troppen har i tur og orden slått Østerrike (3-2) og Danmark (1-0) den siste uka og leder gruppa med seks poeng. Sverige følger på andreplass med fire poeng og kan altså rappe førsteplassen med seier i kveld.

- Herlighet, dette blir en stor kamp, sier Ingrid Syrstad Engen på telefon fra Østerrike, hvor EM-kvaliken har blitt spilt siden slutten av forrige uke.

- Har fortjent det

16-åringen har en viktig rolle i det norske laget og er ivrig på å avrunde EM-kvaliken med poeng mot erkerival Sverige.

- Nå er det bare Sverige igjen. Vi har spilt to kamper og vunnet begge, men det tenker vi ikke på. Nå handler det om EM, vi er så nære og jeg synes vi har fortjent å komme dit. Det skal vi vise i kveld, sier Syrstad Engen, som har spilt nær samtlige minutter i Østerrike.

Advarer mot uavgjortfelle

Hun har spilt mot Sverige flere ganger og tapt med store sifre. Men da lagene møttes sist, i fjor høst, vant Norge den ene kampen mens det ble uavgjort i den andre. Norge må ikke vinne i kveld, men stortalentet fra Melhus advarer mot å gå på banen for å forsvare seg til poengdeling.

- Det blir farlig for oss hvis vi skal gå for uavgjort. Vi går for seier. Hvis vi scorer, så må de score to. Men hvis det er 0-0 mot slutten av kampen, blir vi nok å tenke defensivt. Men det er naturlig, mener Ørn-spilleren.

Bakke ivrig innbytter

Maiken Bakke har ikke fått spilletid under oppholdet i Østerrike, men kan få en viktig rolle om Norge trenger en scoring mot slutten av kampen.

- Jeg har fått beskjed om at de går for det vante. Jeg kom inn i troppen som en ekstra spiller, men jeg har fått gode tilbakemeldinger. Men jeg kan komme inn hvis de trenger fart på vingen. Det er vanskelig å spille seg inn på laget med eldre spillere, men jeg har det moro på trening. Og jeg er alltid klar til å spille, sier Bakke.